::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tarsus'ta mesleki eğitim kursları

Tarsus'ta İşkur ile Mesleki Eğitim Merkezi ortaklaşa düzenlenecek eğitim kursları işsiz insanları meslek sahibi yapacak.
Tarsus'ta mesleki eğitim kursları
Haber Giriş:
14 Kasım 2013 Perşembe 13:55

Tarsus’ta  İşkur ile  Mesleki Eğitim Merkezi ortaklaşa düzenlenecek  eğitim kursları  işsiz insanları meslek sahibi yapacak.

Konu hakkında bilgi veren İşkur Müdürü Mehmet Ali Çekerbiçer “Yeni açacağımız kurslarda Doğalgaz tesisatçılığı 5 ay süreli, engelli bakım elemanı kursu 5 ay süreli, Satış danışmanı  elemanlığı 2.5 ay süreli ve Komi, garson yardımcılığı 3 ay süreli olacak.İstihdam eğitim projesi kapsamında mesleksiz olanlara, genç nüfusa bir meslek kazandırmak işe girmelerini sağlamak için eğitim verilecek.

İşkur ile  Mesleki Eğitim Merkezinin ortaklaşa düzenleyeceği  eğitim kurslarına katılacaklar 18-40  yaş arasında ve en az ilköğretim mezunu olacaklar. İşkura kayıt yaptırıp İş ve meslek danışmanları ile görüşecekler. 21 Kasım tarihinde saat 09.00 dan itibaren seçmeler yapılacak. 4 gruba ayrılacak olan ekip 20 şer kişiden 80 kişiyi kapsayacak.

25 Kasım’dan itibaren kurslar başlayacak olup son başvuru 20 Kasım”a kadar İşkur’a yapılacak. Seçmelerde İşkur’da yapılacak. Katılımcılara günlük 20 TL cep harçlığı verilecek ve kazalara karşı sigortalı olacaklar. Başarılı olanlara Milli Eğitim onaylı belge verilerek meslek kazandırılmış olacak.” dedi.

Paylaş:  Facebook Twitter Google