::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

TARSUS'TA MEVLİD-İ NEBİ KONFERANSI

Mevlidi Nebi Haftası münasebetiyle Müftülüğümüz konferans salonunda düzenlenen Mevlidi Nebi Konferansı'na Tarsus halkının ilgisi yoğun oldu.
TARSUS'TA MEVLİD-İ NEBİ KONFERANSI
Haber Giriş:
29 Kasım 2018 Perşembe 09:07

Mevlidi Nebi Haftası münasebetiyle Müftülüğümüz konferans salonunda düzenlenen Mevlidi Nebi Konferansı’na Tarsus halkının ilgisi yoğun oldu.

 

 

İlçe protokolünün de katıldığı program Kur’anı Kerim tilavetiyle başladı. Tarsus Müftüsü Dr. Hayri Erenay selamlama konuşması yaptı. Müftüsü Dr. Hayri Erenay; “Peygamber Efendimiz ‘güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderildim’ demiştir. Bu bağlamda bütün insanların güzel ahlaka sahip olması ve ebetteki gençlerimizin güzel ahlaklı yetişmesi en büyük idealimiz olmalıdır” dedi.

 

 

Programın açış konuşmasını yapan Mersin İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi; “Alemlere rahmet olarak gönderilmiş olan sevgili Peygamberimizin adının anılacağı böylesi bir programda sizlerle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyorum. Sevgili Peygamberimizin dünyamıza teşriflerini kutladığımız bu haftanın tüm İslam alemine hayırlar getirmesini niyaz ediyorum” dedi.

 

 

Yapılan konuşmaların ardından Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen 'Hz Peygamber ve Gençlik' konulu konferans verdi. Hz. İbrahim’in oğlu Hz. İsmail ile olan ilişkisinden, peygamberlerin hayatından, gençlerle ilişkilerinden örnekler verdi.  İşliyen, Peygamberimizin gençleri nasıl yetiştirdiğini, onlara neleri tavsiye edip, nelerden koruduğunu örnekler vererek anlattı.(kaynak:Tarsus Müftülüğü)

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google