::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

TARSUS'TA MİNİKLER SUYUN ÖNEMİNE ÇİZİMLERİYLE DİKKAT ÇEKTİLER

TARSUS'TA MİNİKLER SUYUN ÖNEMİNE ÇİZİMLERİYLE DİKKAT ÇEKTİLER
Haber Giriş:
07 Haziran 2021 Pazartesi 09:56

Tarsus’ta  2 öğretmenin başlattığı eTwinning projesi "Gelecek Susuz Gelmeyecek Projesi" kapsamında 3 il ve 2 ülkeden yaklaşık   yüzlerce  ilkokul öğrencisi,  bilinçli su tüketimi konusunda farkındalık kazanmaları, tasarruf kavramını genç yaşlardan itibaren içselleştirmeleri ve toplumda da konuyla ilgili bir farkındalık oluşturulması için çabalıyor.

Tarsus Fahrettinpaşa İlkokulu sınıf öğretmeni Pelin Yürekli ile Tarsus Borsa İstanbul İlkokulu sınıf  öğretmeni Hediye Abaoğlu  şubat ayında  ilkokul öğrencileri ile velilerinin su tasarrufu konusunda bilinçlenmelerine katkı sağlamak amacıyla proje hazırladı.

Çalışmayı "eTwinning" ortamına taşıyarak, Tarsus’un  yanı sıra Konya, Eskişehir ,Erzincan il  Sırbistan Litvanya’dan öğretmenlerle irtibat kuran Yürekli ve Abaoğlu, yurt içi ve yurt dışındaki proje ortaklarıyla internet üzerinden suyun tasarruflu kullanımı hakkında farkındalık oluşturmak için katkı sağlıyor.

Öğrenciler ile  velilerin suyun nasıl ekonomik kullanılacağı, uygulamalar yaparak kişi başı su tüketimini en aza indirgenmesi, suyun tasarruflu kullanımı hakkında bilinçlendirilmeleri ve yağıştan basit su kazanımları elde etmelerinin amaçlandığı projeyle öğrenciler kendi yaptıkları çizimlerle  suyun tasarruflu kullanımı ile ilgili bir poster çalışması hazırladılar.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
NİHAYET KÜLTÜR MERKEZİNE NEŞTER VURULDU
KÜLTÜR - EĞİTİM

06 Aralık 2023 Çarşamba 11:30

NİHAYET KÜLTÜR MERKEZİNE NEŞTER VURULDU

Sürekli yayınlarımızdan sonra 5 yıldır kaderiyle başbaşa ve can çekişen hasta gibi atıl bırakılan ve gözgörgüsü olan 75.Yıl Kültür Kültür Merkezine nihayet Tarsus Belediyesince neşter vurularak tadilat işlemleri başlatıldı.
11:30
Mersin ''2. Uluslararası Tarsus Festivali'ne Hazır
KÜLTÜR - EĞİTİM

07 Kasım 2023 Salı 17:46

Mersin ''2. Uluslararası Tarsus Festivali'ne Hazır

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, geçtiğimiz yıl ‘Kleopatra' teması ile ilki düzenlenen Uluslararası Tarsus Festivali, bu yıl da ‘Şahmeran Yılı' teması ile gerçekleştirilecek
17:46