::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

TARSUS'TA MUCİT ÖĞRENCİLER MAKER FUARI'NDA BULUŞTU

Tarsus SEV İlköğretim Kurumları, dünyada sayılı kurumun sahip olduğu ''School Maker Faire'' unvanı ile bu yıl ikinci kez Maker Bilim Fuarı'na ev sahipliği yaptı.
TARSUS'TA MUCİT ÖĞRENCİLER MAKER FUARI'NDA BULUŞTU
Haber Giriş:
17 Nisan 2019 Çarşamba 10:08

Tarsus SEV İlköğretim Kurumları, dünyada sayılı kurumun sahip olduğu "School Maker Faire" unvanı ile bu yıl ikinci kez Maker Bilim Fuarı’na ev sahipliği yaptı.

Tarsus’un mucit öğrencilerini buluşturan School Maker Faire Günü’nde öğrenciler birbirinden ilginç projeyi sergileme fırsatı buldu.

Tarsus SEV School Maker Faire Günü, Tarsus’taki farklı okullardan öğrencilerin geniş katılımıyla gerçekleşti. Üretmekten ve ürettiğini paylaşmaktan keyif alan 600’ün üzerinde öğrenci, 44 atölye çalışması gerçekleşti. Tam bir panayır havasında geçen etkinlikte; 40’ın üzerinde aktivite ve bahçe oyunlarıyla öğrenciler, veliler ve misafirler yaratıcılık dolu bir gün geçirdi.

Akademisyen ve yazar Dr. Bahar Eriş’in konuk konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte öğrenciler atölyeleri kendileri kurup yöneterek, ailelerle ve misafirlerle yaratıcı ürünler ortaya çıkardı. Bölgedeki okullardan gelen misafir öğrenciler hem kendi atölyelerini gerçekleştirme hem de diğer atölyelere katılma fırsatı buldu. Atölyeler, yarışmalar, teknoloji gösterileri, oyunlar, gün boyu süren roket gösterisi ve School Maker Faire’in simgesi olan maker robotu katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

Paylaş:  Facebook Twitter Google
NİHAYET KÜLTÜR MERKEZİNE NEŞTER VURULDU
KÜLTÜR - EĞİTİM

06 Aralık 2023 Çarşamba 11:30

NİHAYET KÜLTÜR MERKEZİNE NEŞTER VURULDU

Sürekli yayınlarımızdan sonra 5 yıldır kaderiyle başbaşa ve can çekişen hasta gibi atıl bırakılan ve gözgörgüsü olan 75.Yıl Kültür Kültür Merkezine nihayet Tarsus Belediyesince neşter vurularak tadilat işlemleri başlatıldı.
11:30
Mersin ''2. Uluslararası Tarsus Festivali'ne Hazır
KÜLTÜR - EĞİTİM

07 Kasım 2023 Salı 17:46

Mersin ''2. Uluslararası Tarsus Festivali'ne Hazır

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, geçtiğimiz yıl ‘Kleopatra' teması ile ilki düzenlenen Uluslararası Tarsus Festivali, bu yıl da ‘Şahmeran Yılı' teması ile gerçekleştirilecek
17:46