Tarsus Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü koordinatörlüğünde, Mersin İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesi teknik elemanlarının katılımıyla, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünün Survey talimatları kapsamında patates üreticilerine yönelik toplantı düzenlendi.
Tarsus Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre Tarsus Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hayri Erdoğan’ın katılımıyla Tarsus Ziraat odası Toplantı salonunda düzenlenen toplantıda patates üreticilerine, patates yetiştiriciliği ve patateste karantina etmenleri(patates kist nematodları, patates siğili, patates güvesi, bakteriyel solgunluk ve patates kahverengi çürüklüğü, patates halka çürüklüğü) hakkında bilgilendirme yapılarak, patates üreticilerinin ‘’Bitki pasaportu sistemi ve operatörlerin kayıt altına alınması yönetmeliği’’ çerçevesince Tarsus Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğüne başvuruda bulunarak Bitki Pasaportu Sistemine kayıt zorunluluğu olduğu konusunda bilgilendirme yapıldı.
2016 yılı Tarsus İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ÇKS kayıtlarına göre, Tarsus’ta özellikle Yenice bölgesi ve çevresinde bulunan Günyurdu, Avadan, Özlüce, Kütüklü, Camilimanda köylerinde 33 üreticinin yaklaşık bin 500 dekarlık bir alanda yemeklik patates üretimi yapıldığı belirtildi.
Açıklamada,’’Bölgemiz patates üretimi bakımından erkenciliğe sahip olup, üretimi gerçekleştirilen patatesler turfanda olarak adlandıralarak hasat ile birlikte ülkemizde iç piyasada ve uygun koşullar oluştuğunda ihracat ürünü olarak yurtdışında rahatlıkla pazar bulabilmektedir.’’ifadelerine yer verildi.
Paylaş: |
27 Mart 2024 Çarşamba 10:14
27 Mart 2024 Çarşamba 09:56
27 Mart 2024 Çarşamba 09:53
27 Mart 2024 Çarşamba 09:49
27 Mart 2024 Çarşamba 09:47
27 Mart 2024 Çarşamba 09:44
26 Mart 2024 Salı 09:33