::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tarsus'ta resim ve ebru sergisi

Ayhan Bozpınar Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan Resim ve Ebru sergisi serginin açılışına İlçe Milli Eğitim Mehmet Kalaycı, okul idarecileri, okul öğretmenleri, öğrenciler ve çok sayıda veliler katıldı
Tarsus'ta resim ve ebru sergisi
Haber Giriş:
04 Haziran 2018 Pazartesi 04:25

Ayhan Bozpınar Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan Resim ve Ebru sergisi serginin açılışına İlçe Milli Eğitim Mehmet Kalaycı,  okul idarecileri, okul öğretmenleri, öğrenciler ve çok sayıda veliler katıldı.

 

Çalışmalarda görev alan öğretmen ve öğrencilerden çalışmaları hakkında bilgi alan Kalaycı, ebru çalışması deneyimi de yaşadı.

 

TarsuAvm’de yapılan sergi açılışına İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kalaycı, açılışta yaptığı konuşmada gençlerin geleneksel Türk el ve süsleme sanatlarına gösterdiği ilgiyi takdirle karşıladıklarını belirten Kalaycı " Ebru sanatı unutulmaya yüz tutmuş bir sanat iken iki yıl önce UNESCO tarafından dünya kültürel miras içerisinde koruma altına alındı. Çocukların özellikle Ebru sanatına gösterdikleri ilgi ve en küçük Ebru sanatçısı belki de bunlar dünyanın bu yüzden hakikaten bu durum gurur verici bir şey. Bu çocuklarımızın gelecekte güzel şeyler yapacakları ve tüm dünyaya Ebru sanatını tanıtacaklarına inanıyorum. Geleceğimizin güvencesi olan gençlerimizin arasından geleceğin sanatçıları da çıkacaktır.” dedi

 

Kalaycı, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarından ebru sanatını bir farkındalık oluşturarak öğrencilere ve velilere tanıtarak sevdirilmesi gerektiğini belirterek Ayhan Bozpınar Anadolu Lisesinde de geleneksel hale gelmesini ve bundan sonraki yıllarda da devam ettirilmesini istedi.

 

 Öğrencilerin emeğinin sergilendiğini belirten Kalaycı “ Bu güzel sergiye emeği geçen tüm öğrencilerimizi ve onları sanata yönlendiren Okul Müdürü Abdurahman Gürbüz ve serginin hazırlanıp sergilenmesinde görev yapan Resim Öğretmeni Tufan Karakaya ya başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür etti.”

 

Konuşmanın ardından sergiyi gezen Kalaycı, öğrencilerden çalışmaları hakkında bilgi aldı.(kaynak:Tarsus Milli Eğitim müdürlüğü)

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
NİHAYET KÜLTÜR MERKEZİNE NEŞTER VURULDU
KÜLTÜR - EĞİTİM

06 Aralık 2023 Çarşamba 11:30

NİHAYET KÜLTÜR MERKEZİNE NEŞTER VURULDU

Sürekli yayınlarımızdan sonra 5 yıldır kaderiyle başbaşa ve can çekişen hasta gibi atıl bırakılan ve gözgörgüsü olan 75.Yıl Kültür Kültür Merkezine nihayet Tarsus Belediyesince neşter vurularak tadilat işlemleri başlatıldı.
11:30
Mersin ''2. Uluslararası Tarsus Festivali'ne Hazır
KÜLTÜR - EĞİTİM

07 Kasım 2023 Salı 17:46

Mersin ''2. Uluslararası Tarsus Festivali'ne Hazır

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, geçtiğimiz yıl ‘Kleopatra' teması ile ilki düzenlenen Uluslararası Tarsus Festivali, bu yıl da ‘Şahmeran Yılı' teması ile gerçekleştirilecek
17:46