::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tarsus'ta STK'lardan terör saldırılarına tepki

Tarsus'ta sivil toplum kuruluşları, terör örgütü PKK'nın saldırılarını kınadı.
Tarsus'ta STK'lardan terör saldırılarına tepki
Haber Giriş:
04 Ocak 2016 Pazartesi 19:17

Tarsus’ta  sivil toplum kuruluşları, terör örgütü PKK'nın saldırılarını kınadı.

Aralarında Ashab-ı Kehf Platformununda  bulunduğu Tarsus sivil insiyatifi  temsilcileri, Cuma Namazının ardından Küçük Minare Camisi bahçesinde bir araya geldi. 

Grup adına açıklama yapan Turgut Tufan, “Bireysel özgürlüklere ve birlikte yaşama iradesine evet,teröre ve bölücülüğe sonuna kadar hayır” diyoruz” dedi.

 

Turgut,şunları kaydetti:

‘’Herkes biliyor ki terörün dili,dini,rengi,ırkı ve hiçbir mazereti olamaz.Terör söyleyecek sözü olmayanların başvurduğu bir metottur.Son zamanlarda daha da şiddetlenen bu terörist saldırının hedefi ülkemizdir. 88 milyonun bu topraklardaki bin yıllık kardeşliğidir. Son dönemde İslam’ın sembollerine 13 asırdır ezan sesinin dinmediği mabetlerine yavrularımızın eğitim gördüğü eğitim kurumlarımıza saldırılar açıkça göstermektedir ki,hain  örgüt yüce dinimizi,kutsal kitabımız olan Kur’an-ı Kerim’i ve ilim yuvalarımızı hedef almakta,inancımıza olan düşmanlığını göstermektedir.

Hain örgütün, çocukları,kadınları,gençleri ve yaşlıları kendisine siper ederek gerçekleştirdiği bu saldırılar,ülkemizin huzur ve güvenliği için gözünü kırpmadan görev yapan kahraman güvenlik güçlerimizi ve masum vatandaşlarımızı doğrudan hedef almaktadır.

 

Bizler diyoruz ki’’Kardeşlik kazanacaktır.’’Hain terör örgütü ve onu maşa olarak kullanan uluslar arası şebekeler çok iyi bilsin ki, bizler bu topraklarda var oldukça hainler kirli emellerine asla ulaşamayacaklardır. Biz hep birlikte büyük ve parlak bir geleceğe doğru ilerleyeceğiz.İnananlar kazanacak, kardeşlik kazanacaktır. Bu menfur saldırılarda hayatını kaybeden güvenlik güçlerimize ve sivil halkımıza Allah’tan rahmet,yaralılara acil şifalar,yakınlarına sabır diliyoruz.

Temenni ve duamız odur ki,Rabbimiz ülkemizin birlik ve bütünlüğünü bozmaya çalışanlara fırsat vermesin.’’

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google