::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

TARSUS'TA SÜNNET ŞÖLENİ COŞKU İÇERİSİNDE GEÇTİ

Tarsus'un Kirvesi Şevket Can, 1750 Çocuğa Unutulmaz Bir Gün Yaşattı
TARSUS'TA SÜNNET ŞÖLENİ COŞKU İÇERİSİNDE GEÇTİ
Haber Giriş:
22 Ekim 2018 Pazartesi 08:41

Tarsus Belediyesi ve Medical Park Hastanesi işbirliğiyle daha önceden sünnet edilen ve erkekliğe ilk adımı atan Tarsuslu çocukların kirvesi Belediye Başkanı Şevket Can, sünnet ettirdiği 1750 çocuk için belediye tesislerinde muhteşem bir sünnet şöleni düzenledi.

Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlayan şölende, çocuklara aileleriyle birlikte döner ikramı yapıldı. Daha sonra animasyonlar ve gösterilerle birlikte aileleriyle eğlenen çocuklarla tek tek ilgilenen Başkan Can, çocuklara çeşitli hediyeler verirken, çocuklar ve aileleriyle birlikte fotoğraf çektirdi.

Sünnet Şöleninde ilk konuşmayı yapan Belediye Başkanı Şevket Can, sosyal ve üretken belediyecilik anlayışıyla ayrım yapmadan hizmet etmeye devam ettiklerini söyledi.

Başkan Can, “Geçen sene başlatmış olduğumuz sünnet programımız bu senede devam etti. Geçen sene 608 çocuğumuzun erkekliğe ilk adım diye nitelendirdiğimiz sünnet merasimini gerçekleştirdik. Bu sene bize müracaat eden 1750 çocuğumuzun sünnet merasimini gerçekleştirmenin mutluluğunu ve heyecanını siz değerli hemşehrilerimle birlikte yaşıyoruz. Sünnet dinimiz İslam açısından baktığımız zaman Müslümanlığın şartından biridir. Erkek çocuklarının belli bir yaşta erkekliğe ilk adımının atılması için sünnet merasimi yapılır. Aynı zamanda adetlerimize göre sünnet olan çocuğa kirve olunur. Tarsus’umuzda adettir. Geçen sene biz bu düşünceyle Tarsus’umuzun kirvesi olmuştuk. Bu senede 1750 çocuğumuzun kirvesi olmanın mutluluğunu ve heyecanını gene sizlerle birlikte yaşıyoruz. Kirvelik adetlerimize göre çok önemlidir. Çünkü kardeş çocuklarına nikah düşüyor, kardeş çocukları birbirleriyle evlenebiliyor ama adetlerimize göre kirve çocukları evlenmiyor. Çünkü kirve olan insanla yani şahsım Şevket Can olarak ben, 1750 çocuğumuzla kirvelikle aynı zamanda kardeşlik projemizi gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Ya sizlerle artık bundan sonra akrabayız, bu akrabalık hepimize hayırlı ve uğurlu olsun’’ dedi.

Şehirde yaşayan hiçbir insana ayrım yapmadıklarının altını çizen Belediye Başkanı Şevket Can, “Belediyecilik dokunmaktır, hissetmektir, yaşamaktır. Belediyecilik şehrimizde yaşayan bütün insanlarımızı kucaklamaktır, sevmektir, sahiplenmektir. Sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışıyoruz. Üretken belediyecilik anlayışıyla çalışıyoruz. 7’den 70’şe şehrimizde yaşayan bütün insanlarımıza ayrım yapmadan, ayırmadan, ötekileştirmeden 7-24 mesai arkadaşlarımızla birlikte çalışıyoruz. Rabbimin izniyle de çalışmaya devam edeceğiz. Bugüne kadar 43 açılışımızı hizmete sunmanın mutluluğunu yaşadık. Aynı zamanda kültürel ve sosyal etkinliklerle hemşehrilerimize hizmet ediyoruz. Sünnet merasimi de bunlardan bir tanesidir. İnşallah Rabbimin izniyle, sizlerin duası ve desteğiyle 2019 senesinde okullar kapandıktan sonra 3. Sünnet merasimini yapmayı Rabbim bizlere nasip etsin. Yerel yönetim olarak Tarsus Belediyesi birliğin, beraberliğin, kardeşliğin, huzurun ve hizmetin adresidir. Tarsus Belediyesi 336 Bin insanımızın belediyesidir. 336 Bin insanımızın Belediye Başkanı da Şevket Can’dır. Bu sünnet merasiminde emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun. Ülkemizde ve şehrimizde Rabbim huzurumuzu ve kardeşliğimizi bozdurmasın’’ şeklinde konuştu.

Sünnet Şöleni için yaptığı planlı çalışmadan dolayı Belediye Başkanı Şevket Can’ı tebrik eden Toroslar Belediye Başkanı ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, 336 Bin insanı aile kabul edip, 1750 çocuğun kirvesi olduğu için Başkan Can’a teşekkür etti.

Tuna, “Tarsus Belediye Başkanımız Şevket Can beyefendinin hakikaten bölgesindeki var olan 336 Bin insanı bir aile kabul edip, özellikle çocuklarımızın çocukluktan erkek olmaya yöneldiği bu süreçte kirve olarak kendini ifade edip daha yakın olma pozisyonunu seçtiği için, bir aile hukuku başlattığı için kendilerini tebrik ediyorum. Hastanede belli periyodlarda çocuklarını alıp ailesiyle birlikte o hijyen ortamı içerisinde en ufak bir sıkıntı olmaksızın, herhangi bir hastalığın da bulaşmasına vesile olmaksızın yapmış olduğu bu planlı çalışmadan dolayı Şevket Can Başkanımızı tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum’’ dedi.

Tarsus’taki bütün mahalleleri bir araya getirdiği için Belediye Başkanı Şevket Can’a teşekkür eden Mersin Milletvekili Baki Şimşek, “Bugün burada Gazipaşa’dan Fahrettinpaşa’ya, Ülküköy’den Ergenekon’a, Beydeğirmeni’nden Şahin mahallesine, Tarsus’un 45 mahallesi ve 129 köyünden değerli hemşehrilerimi buraya toplayan Tarsus’un Belediye Başkanı, Tarsus’ta yaşayan 350 Bin insanın Belediye Başkanı Şevket Can beyefendiye teşekkür ediyorum. Bugün Tarsus’ta yaşayan, Toroslar’da yaşayan, Mersin’de yaşayan hiçbir vatandaşımızı Şevket Can ayrım yaptı, Hamit Tuna ayrım yaptı diyemez. Gerçekten kendi ilçelerinde yaşayan her bir insanımızı kucakladılar, her bir insanımıza ellerini açtılar. Fakirin, fukaranın, garibin, gurabanın yanında oldular.  Ben bu etkinliklerin devamını temenni ediyorum’’ ifadesini kullandı.

Eski model klasik otomobillerden oluşan konvoyla şehir turuna çıkan Başkan Can ve çocuklar son derece mutlu anlar yaşadılar.

Tarsus Belediye Bandosunun da katıldığı şölene halk el sallayarak ve kornalarla eşlik etti.

“2019’da 3. Sünnet Şölenini gerçekleştirmeyi rabbim bize nasip etsin” diye konuşan Başkan Şevket Can, şehir turu esnasında da Tarsusluların yoğun sevgi gösterileriyle karşılandı.

Erkekliğe ilk adımı atan aileler, çocuklarını sünnet ettiren ve yapılan muhteşem sünnet şöleni için Belediye Başkanı Şevket Can’a teşekkür etti.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google