::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tarsus'ta tedavi edilen kuşlar doğaya salındı

Tarsus'ta kaçak avcılar tarafından şahinleri avlamak için tuzak amaçlı gözlerini tutkal sürüp bantlan güvercin ile kerkenez kuşu tedavilerin ardından doğaya salındı.
Tarsus'ta tedavi edilen kuşlar doğaya salındı
Haber Giriş:
03 Kasım 2016 Perşembe 08:56

Tarsus’ta  kaçak avcılar tarafından şahinleri avlamak için tuzak amaçlı  gözlerini tutkal sürüp bantlan  güvercin ile göz kapaklarını dikilen kerkenez kuşu tedavilerin ardından yeniden doğaya salındı.

Tarsus Avcılar Kulübü Başkanı, fahri av müfettişi Tufan Dokucu ve Jandarma ekiplerinin Sağlıklı Mahallesi kırsalında  kaçak av yapan Suriye Uyruklu 2 şüphelinin şahin avlamak için tuzak olarak kullandıkları gözlerini tutkal sürüp bantlan  güvercin ile göz kapaklarını dikilen kerkenez kuşu ele geçirmişti.

 Kuşlar Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus hayvanat bahçesindeki tedavilerin ardından  doğal ortamına bırakıldı.

Tarsus Doğa Koruma ve Milli parklar Şefi Özlem Kökçü, yaptığı açıklamada,yaban hayvanlarının ne  yazık ki yasa dışı şekilde avlanması nesillerini azalttığını belirterek, ’’Bu avcılık değil,insafsızlıktır.Bu bir doğa katliamıdır. Tarsus Avcılar Kulübü Başkanı, fahri av müfettişi Tufan Dokucu’ya teşekkür ediyorum.Yakalanan 2 şahsa yaklaşık 10 bin TL idari para cezası uyguladık.Yabancılar Suriye uyruklu bu durum onların  geçim kapısı haline gelmiş.Bu tür insafsızlıklar mücadelemiz sürecek.Maalesef cezalar caydırıcı değil.Çünkü özelikle Suriyelilerin ikametlerinin belli olmaması ve paraların tahsil edilememesi cezalrın çoğu zaman geri dönmüşü olmuyor.’’dedi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus Hayvanat Bahçesi veteriner hekimi Fırat Kabayel de kuşların tedavi süreciyle ilgili bilgi  verdi.

Kuşların doğaya salınma etkinliğine Tarsus Avcılar Kulübü Başkanı, fahri av müfettişi Tufan Dokucu ve hayvanat bahçesi yetkilileri katıldı.

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google