::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

TARSUS'TA “ÜRETİCİ KADIN KOOPERATİFİ” KURULDU

Tarsus Belediyesi'nin verdiği destekle Kadın Kooperatifi kuruldu. Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Benim en çok hayalim bu kentte gençlerimizin ve kadınlarımızın aile ekonomisine aktif olarak katkıda bulunmalarıdır”dedi
TARSUS'TA “ÜRETİCİ KADIN KOOPERATİFİ” KURULDU
Haber Giriş:
02 Eylül 2019 Pazartesi 10:16

Tarsus Belediyesi’nin verdiği destekle Kadın Kooperatifi kuruldu. Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Benim en çok hayalim bu kentte gençlerimizin ve kadınlarımızın aile ekonomisine aktif olarak katkıda bulunmalarıdır”dedi. 

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın eşi Av. Derya Özinç Bozdoğan ile Yasemin Kırğıl’ın girişimleri ve Tarsus Belediyesi’nin desteği ile Üretici Kadın Kooperatifi kuruldu. Güner Baykal Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen programda açılış konuşmasını yapan Derya Özinç Bozdoğan, “ Ürettiklerinizi belli bir anlamda kurumsallaştırmak adına kooperatifin şart olduğunu görebildim. Kurulacak kooperatiflerde belediyenin katkısıyla, desteğiyle biz kadınlar birleşeceğiz ve ürettiklerimizi pazarlayarak aile ekonomimize katkı sağlayacağız. Bu faaliyeti, kurumsal bir yapı altında sürdüreceğimizden dolayı, daha çok güçleneceğiz,” dedi

Özinç Bozdoğan kooperatifin işleyişi hakkında da bilgi verirken sözlerine şu ifadelere yer verdi; “Üretilen şeylerin pazarlaması çok önemli kurumsallaştığınız zaman örneğin; Bursa’da veya Ankara’da bir festival düzenlenecek. Aranızdan iğne oyası yapan arkadaşlarımızın iğne oyalarını alacağız. Belediyeler arasında iletişim kurarak orada satışı sağlanacak ve gelirinizi orada 2-3 katına çıkarma şansına sahip olacaksınız. Biz birlikte hareket ettiğimizde emin olun arkadaşlar, çok daha güzel şeyler üreteceğiz, çok daha başarılı çalışmalara imza atacağız ve kadının toplumdaki o acizliği, yalnızlığı ve bastırılmış çaresizliği ortadan kalkacak”

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ise , “Bizim baştan beridir hep konuştuğumuz bir olay var. Dayanışma, paylaşma ve üretme. Tabi dayanışmanın arkasına üretim ve daha sonrada bunu paylaşma ve kadınlarımızın her yerde söz sahibi olmaları. En çok iş yapan, en çok yorulan, en çok emek veren ev kadınlarıdır. Bu kooperatif olayında da bizim tek istediğimiz şu; ürettiğimiz her şeyin, alın terimizin, emeğimizin mutlaka karşılığını bulması, tabi bunların katma değer ile taçlandırılması. Benim en çok hayalim bu kentte gençlerimizin ve kadınlarımızın aile ekonomisine aktif olarak katkıda bulunmalarıdır. Bu kooperatif anlayışında kadınlarımızın mutlaka kazanmasını istiyorum, Belediye olarak da elimizden gelen her şeyi yapacağım” şeklinde konuştu.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google