::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

TARSUS'TA YASADIŞI DÖVÜŞTÜRÜLEN HOROZLAR BÜYÜKŞEHİR'İN KORUMASINDA

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yasadışı dövüşlerden kurtarılan horozları koruması altına aldı
TARSUS'TA YASADIŞI DÖVÜŞTÜRÜLEN HOROZLAR BÜYÜKŞEHİR'İN KORUMASINDA
Haber Giriş:
02 Eylül 2019 Pazartesi 09:54

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yasadışı dövüşlerden kurtarılan horozları koruması altına aldı.

Vatandaşların ihbarı üzerine baskın ve operasyonlarla el konulan dövüş horozları, Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus Hayvan Parkı’nın ömürlük misafirleri oldu.

Karanlık kafeslerde büyütülerek, bahis yöntemiyle ölümüne dövüştürülen horozlar, doğa içerisinde bulunan Tarsus Hayvan Parkı’nda tıpkı diğer türleri gibi yaşamını devam ettiriyor.

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan baskın ve operasyonlarla el konulan ve yasadışı olarak dövüştürülen 29 horoz, Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus Hayvan Parkı’nın himayesi altına alındı. Çoğunluğu Adana, Mersin ve Osmaniye’den getirilen ve ağır yaralı olarak kurtarılan horozlar, Tarsus Hayvan Parkı’nda tedavileri ve bakımları yapılarak rehabilite ediliyor. Acımasızca dövüş pistlerinde ölümüne dövüşmek zorunda bırakılan horozlar, artık Berdan Nehri kıyısındaki doğayla iç içe bulunan Hayvan Parkı’nda yaşamlarını sürdürüyor.

Dövüştürüldüğü tespit edilen ve Tarsus Hayvan Parkı’na getirilen horozların, bakım ve tedavileri gerçekleştirildikten sonra rehabilitasyon süreci başlıyor. Yaklaşık 2.8 yıl süren rehabilitasyon süresini tamamlayan horozlar ise sahiplendirilebiliyor.

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google