::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tarsus'ta Yaz Kur'an Kursları

Tarsus'ta yaz Kur'an kurslarına bu yıl 7 bin 290 öğrencinin katıldığını bildirdi.
Tarsus'ta Yaz Kur'an Kursları
Haber Giriş:
13 Temmuz 2016 Çarşamba 19:22

Tarsus’ta  yaz Kur'an kurslarına bu yıl 7 bin 290  öğrencinin katıldığını bildirdi.

Alınan bilgiye göre  Haziran'da başlayan ve 21 Ağustos tarihine kadar devam eden kursların, kent genelinde 100’ü şehir merkezinde 350 cami ve Kur'an Kursu merkezlerinde düzenleniyor.

Kurs programı Diyanet İşleri Başkanlığı müfredatı doğrultusunda uygulanırken, 4-6 yaş grubunda başlayıp,yaş sınırlaması olmaksızın  3 bin 698 kız ve 3 bin 592 erkek öğrenciye  merkez, ilçe ile tüm köylerdeki tüm cami ve Kur'an kurslarında din görevlilerimizce Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler eğitimi veriliyor.

Müftülük yetkililer, öğretim hizmetlerinin sevgi ve hoşgörü ile  öğrencilerin tatilde oldukları bilinciyle yürütüldüğünü belirterek, kurs programı boyunca öğrencilerin değerli olduklarının hissettirildiğini, onlara güler yüz ve şefkat gösterilerek, hayatları boyunca unutamayacakları güzel anlar yaşatıldığını kaydettiler.

Yetkililer, çocukların bu kurslarda hayatları boyunca ihtiyacı olan sevgi, kardeşlik, dostluk ve yardımlaşma gibi önemli değerleri kazandıklarını bildirerek,”Bu kurslara katılarak güzel dinimiz hakkında bilgi sahibi olan, kutsal kitabımızı öğrenen değerli öğrencilerimizi ve ailelerini tebrik ediyoruz.”dediler.

Paylaş:  Facebook Twitter Google