::
18 Nisan 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

TARSUS'TAKİ 2. MÜZİK VE ŞİİR FESTİVALİNE KATILAN ŞAİRLERDEN TEŞEKKÜR

TARSUS'TAKİ 2. MÜZİK VE ŞİİR FESTİVALİNE KATILAN ŞAİRLERDEN TEŞEKKÜR
Haber Giriş:
16 Kasım 2019 Cumartesi 11:12

Tarsus’ta  geçen haftalarda  ikincisi düzenlenen 'İlklerin şehri Tarsus Müzik ve Şiir Festivali''ne katılan şairler kendilerini Tarsus’ta çok iyi ağırlayan şair Fatma Özger Bilgiç’e, iyi bir ev sahipliği yapan Ashab-ı Kehf  Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli müdürü Erhan Bozkurt’a ve otel görevlileri ile stajyer öğrencilere, Tarsus belediye başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ve başkan yardımcılarına teşekkür ettiler.

Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen ve yurtiçi ve yurtdışından şair ve aşıkların katıldığı  ''Müzik ve Şiir Festivali'' nin iki ayrı gecede Tarsus   Belediye Nikah salonunda yapıldığını ve büyük beğeni topladığını belirten Fatma Özger Bilgiç ve Orhan Oyanık,  “Şiir ve müzik Tarsus’un tanıtımına önemli tanıtım imkanı sağladı. Üstelik şiir ve müzik gecemizin konusu “İlklerin Şehri TARSUS'TAN Kültür Başkenti İSTANBUL'a Şiir köprüsü” idi. Etkinliğimize  destek veren Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’a, ayrıca belediye başkan yardımcıları Serap Kurtçu ve  Muttalip Bobuşoğlu ‘na da çok teşekkür ederiz.” dediler.

Müzik ve Şiir Festivali Tarsus Belediyesi Nikah Salonu'nda iki gün devam ederken yurdun dört bir yanından Tarsus’a gelen şair ve şairlere, halk ozanlarına kentimizin ve Mersin’in tarihi ve turistik yerleri gezdirilmesinde öncü olan Fatma Özger Bilgiç ve Orhan Oyanık ile Yılmaz Bilgiç’e teşekkür ederiz.

Şairler 3 Kasım günü Tarsus’tan ayrılırken evinde ağırlayan Fatma hanım günün anısına birlikte hatıra fotoğrafı çektirirken,  Tarsus’a ilk kez gelenler ise Tarih ve  Turizm kenti olan Tarsus’a hayran kaldıklarını ifade ederek kentimizden ayrıldılar. Tüm şair ve ozanlar Tarsus’un hayatlarında güzel bir anı olarak yer edeceğini ve ilk fırsatta tekrar gelmeye çalışacaklarını söylediler.

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
NİHAYET KÜLTÜR MERKEZİNE NEŞTER VURULDU
KÜLTÜR - EĞİTİM

06 Aralık 2023 Çarşamba 11:30

NİHAYET KÜLTÜR MERKEZİNE NEŞTER VURULDU

Sürekli yayınlarımızdan sonra 5 yıldır kaderiyle başbaşa ve can çekişen hasta gibi atıl bırakılan ve gözgörgüsü olan 75.Yıl Kültür Kültür Merkezine nihayet Tarsus Belediyesince neşter vurularak tadilat işlemleri başlatıldı.
11:30
Mersin ''2. Uluslararası Tarsus Festivali'ne Hazır
KÜLTÜR - EĞİTİM

07 Kasım 2023 Salı 17:46

Mersin ''2. Uluslararası Tarsus Festivali'ne Hazır

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, geçtiğimiz yıl ‘Kleopatra' teması ile ilki düzenlenen Uluslararası Tarsus Festivali, bu yıl da ‘Şahmeran Yılı' teması ile gerçekleştirilecek
17:46