::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

TARSUS'TAKİ SEL MAĞDURLARINA NAKDİ YARDIM YAPILDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü'nün (IMO) işbirliğiyle Mersin genelinde sel felaketinden etkilenen aralarında Tarsus'un da bulunduğu dar gelirli 300 haneye 960'ar TL'lik nakdi yardımlar yapıldı
TARSUS'TAKİ SEL MAĞDURLARINA NAKDİ YARDIM YAPILDI
Haber Giriş:
10 Şubat 2020 Pazartesi 09:26

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü’nün (IMO) işbirliğiyle Mersin genelinde sel felaketinden etkilenen aralarında Tarsus’un da bulunduğu dar gelirli 300 haneye 960’ar TL’lik nakdi yardımlar yapıldı. İşbirliği çerçevesinde yardımlar ilk gün Tarsus Güney Mezarlığı Taziye Evi’nde, ikinci günde ise Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda toplam 300 haneye ulaştırıldı.

Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal hizmet uzmanları sel felaketinin ardından saha incelemeleri yaparak selden etkilenen 1500 civarı haneye ulaştı. İncelemeler, “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı Sosyal Hizmet ve Sosyal Yardımlar Yönetmeliği”nin ilgili hükümlerindeki kriterler çerçevesinde ele alınarak selden etkilenen dar gelirli 300 haneye ulaşıldı. Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü’ne (IOM) başvuran Büyükşehir Belediyesi, yapılan işbirliğiyle selin yaralarını sarıyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal hizmet uzmanları ve IOM tarafından yapılan incelemeler sonucu tespit edilen 300 haneye Birleşmiş Milletler’in “Acil Durum Müdahale Programı” kapsamında 960’ar liralık destek sağlandı.  Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Serdal Gökayaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Ocak’ın ilk haftasında kentimizde çok ciddi bir sel felaketi yaşandı. Bundan dolayı yaklaşık 1500’e yakın hanede zararlar ve dolayısıyla insanların birtakım mağduriyetleri oluştu. Bunun üzerine felaketin meydana gelmesinden yaklaşık 2 gün sonra imkanlarımızı devreye sokarken bir taraftan da Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü’ne konuyla ilgili bir başvuruda bulunduk. Bu konuda kendilerinden destek istedik. Konuyu kendileri de değerlendirdiler ve bölgemizdeki 300 haneye nakdi yardım yapabilecekleri şeklinde bir değerlendirmede bulundular. Şu anda da hane başı 960 TL olarak belirlenmiş olan nakdi yardımın dağıtımı sağlanıyor.”

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google