::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tarsus Tarihi Kent Merkezi

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can da Tarsus'taki tarihi değerlere sahip çıkma adına çalışmalar yaptıklarını belirtti.
Tarsus Tarihi Kent Merkezi
Haber Giriş:
15 Mart 2016 Salı 09:14

Tarsus  Belediye Başkanı Şevket Can da  Tarsus’taki tarihi değerlere sahip çıkma adına çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Belediye basın bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre Başkan Can, Mersin Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden Yrd.Doç. Dr. Burak Belge tarafından hazırlanan  ‘’Tarsus Tarihi Kent Merkezi’’ başlıklı bilimsel araştırma projesi toplantısında yaptığı açıklamada 

“Kurumlar arası diyaloğu üst düzeyde tutarak ve güçlü bir iletişimle birbirimize gerekli kurumsal desteği vererek, Tarsus’un tarihi ve kültürel açıdan kalkınmasının daha fazla sağlanacağını, ayrıca mevcut ve gelecek yıllardaki tarihi ve kültürel projelere ortak imza atacağımıza inanıyorum.” dedi.

 

Mersin Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlisi yardımcı Doç. Dr. Burak Belge tarafından TÜBİTAK destekli yürütülen Türkiye’de Şehir Planlama sürecinde kentsel arkeolojik değerlerin dahil edilmesine yönelik görsel geliştirme projesi kapsamında örnek çalışma alanı Tarsus Tarihi kent Merkezi başlıklı bilimsel araştırma projesi sunumu yapıldı.

 

Belediye tesisleri Turuncu Salonda gerçekleştiren toplantıya Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Mersin Üniversitesi  Mimarlık Fakültesi Prof.Dr. Tamer Gök, Yrd.Doç.Dr.İpek Durukan, Yrd. Doç.Dr. Burak Belge, Adana Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurul Müdürü Şehir Plancısı Hasan Batun, Şehir Plancısı Hüseyin Akıllı, Arkeolog Şule Demirkıran, Tarsus Müze Müdürü Arkolog Mehmet Çavuş, Arkeologlar Doğukan Alper, Fırat Güngör, Sinan Sezgin,Arkın Serinel ile belediye yetkilileri katıldı.

 

M.Ü. Mimarlık Fakültesi Prof.Dr. Tamer Gök,Türkiye’de genel problem olan kentsel arkeolojik değerlerin planlama sürecine dahil edilmesi ve kentleşmeye dahil edilmesi ilgili bir yöntem geliştirme çalışmasının amaçlanan TÜBİTAK tarafından desteklenen projenin 2.5 yıl boyunca devam ettiğini, toplam 30 aylık bir süreç sonunda tamamlandığını, bu toplantıda bu projenin sonuçlarının tartışılması ve kente nasıl bir katkı sağlayacağına dahil bir yöntem ve fikir geliştirilmesinin amaçlandığını belirtti.

Paylaş:  Facebook Twitter Google
NİHAYET KÜLTÜR MERKEZİNE NEŞTER VURULDU
KÜLTÜR - EĞİTİM

06 Aralık 2023 Çarşamba 11:30

NİHAYET KÜLTÜR MERKEZİNE NEŞTER VURULDU

Sürekli yayınlarımızdan sonra 5 yıldır kaderiyle başbaşa ve can çekişen hasta gibi atıl bırakılan ve gözgörgüsü olan 75.Yıl Kültür Kültür Merkezine nihayet Tarsus Belediyesince neşter vurularak tadilat işlemleri başlatıldı.
11:30
Mersin ''2. Uluslararası Tarsus Festivali'ne Hazır
KÜLTÜR - EĞİTİM

07 Kasım 2023 Salı 17:46

Mersin ''2. Uluslararası Tarsus Festivali'ne Hazır

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, geçtiğimiz yıl ‘Kleopatra' teması ile ilki düzenlenen Uluslararası Tarsus Festivali, bu yıl da ‘Şahmeran Yılı' teması ile gerçekleştirilecek
17:46