::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tarsus tek yürek oldu

Tarsus Belediyesi tarafından, Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen depremde zarar gören vatandaşlar için yardım kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi
Tarsus tek yürek oldu
Haber Giriş:
28 Ocak 2020 Salı 09:33

Tarsus  Belediyesi tarafından, Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen depremde zarar gören vatandaşlar için yardım kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

 

Depremzedelere yardım etmek isteyen kurum ve kuruluşlar ile vatandaşlar, yardımların toplandığı Tarsus Belediyesi tesislerine  akın etti. Giyecek,gıda malzemesi   getiren yardımseverler, depremde evleri zarar gören ve sokakta kalanlar için seferber oldu.

Tarsus Belediyesince başlatılan yardım kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Toplanan giysi ve gıda maddeleri belediye binasında bir araya getirildi.

 

Belediye görevlilerinin yardım kolilerini istiflediği dört kamyon, Elazığ'a gitmek gönderildi.

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası Türkiye'nin dört bir tarafındaki ekipler arama kurtarma çalışmaları için seferber olurken, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan kurmayları ile acil durum toplantısı yaparak deprem bölgesine yardım göndermek için harekete geçti.

Yapılan toplantının ardından Başkan Dr. Haluk Bozdoğan ve Başkan Yardımcıları iş insanları ile oda ve derneklerin temsilcileri ile temasa geçerek depremzedelere insani yardım kampanyası başlattıklarını duyurdular.

Belediye hoparlörlerinden yapılan anonslar ile kampanya vatandaşlara duyurulunca, deprem bölgesinde yaşayan vatandaşların acısını yüreklerinde hisseden Tarsuslular, tek yürek olup onların yaralarının sarılması adına yalnız değilsiniz mesajı ile birlikte kolilere koydukları insani yardımlarla belediyeye akın ettiler.

Çok sayıda iş insanı oda ve dernek temsilcileri ve vatandaşlar, ilaç, kuru gıda, narenciye, sebze, çeşitli yiyecek, içecek, giyecek ve battaniye ve depremzedelere lazım olabilecek her türlü kullanım eşyasından oluşan yardımı belediye yetkililerine ulaştırdılar.

İlk etapta toplanan yardımları bölgeye taşımak için temin edilen, 2 adet tır tamamen dolunca 3’ncü tır devreye girdi. İhtiyaç halinde 4’ncü tır hazır bekletiliyor.

Tırlara yüklenilen iğneden ipliğe her türlü kalemden oluşan 3 tır’a yüklenen insani yardım malzemeleri görevlendirilen personel ile birlikte Elazığ ve Malatya’ya gönderildi

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan; başlattıkları kampanya ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede; depremzedelerimizin yaralarının sarılması için belediyemiz tarafından başlatılan yardım kampanyasına destek veren herkese teşekkür ediyorum. Dün akşam meydana gelen ve birçok şehrimizde hissedilen deprem hepimizi üzdü.  Depremde yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılara büyük geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Orada yaşayan vatandaşlarımız yalnız olmadıklarını bilsinler. Acılarını biraz olsun hafifletmek için insani yardım konvoyumuzu yola çıkardık. Allah tekrarını yaşatmasın’’ dedi.

 

 

 

 

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google