::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tarsus teknoloji fakültesi Dekan Yardımcısı Sugözü'nden Başkan Kaya'ya Ziyaret

Tarsus Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. İlker Sugözü Borsa Başkanı Murat Kaya'yı Tarsus Ticaret Borsası tarafından desteklenen Mersin Üniversitesi Tarsus Teknoloji Fakültesi öğrencileri tarafından tasarım ve imalatı yapılan ''Encülüs'' elektrikli aracının Kocaeli'nde yapılan TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç yarışlarına katılması için verdiği destekten ötürü teşekkür ziyaretinde bulundu.
Tarsus teknoloji fakültesi Dekan Yardımcısı Sugözü'nden Başkan Kaya'ya Ziyaret
Haber Giriş:
13 Ocak 2017 Cuma 18:42

 

Tarsus Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. İlker Sugözü Borsa Başkanı Murat Kaya'yı Tarsus Ticaret Borsası tarafından desteklenen Mersin Üniversitesi Tarsus Teknoloji Fakültesi öğrencileri tarafından tasarım ve imalatı yapılan "Encülüs" elektrikli aracının Kocaeli'nde yapılan TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç yarışlarına katılması için verdiği destekten ötürü teşekkür  ziyaretinde bulundu.

 

Tarsus Ticaret Borsası’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Sugözü, farklı kategorilerde düzenlenen yarış organizasyonları ile alternatif enerji ile çalışan araçlarla ilgili yerli üretimin artırılması ve katma değeri yüksek ürünlerin geliştirilmesi, katılımcıların alternatif enerjilerle ilgili araştırma imkânı edinip dünyadaki gelişmeleri takip etmeleri, deneyim kazanmaları ve bu yolla alternatif enerji kaynaklarının kullanımı konusunda ülke genelinde farkındalığın artırılması amaçladıklarını ifade ederek; Sayın Başkanım bu konuda bizlere ve öğrencilerimize destek vererek  konuyla ilgili endüstriyel uygulamaları teşvik edilmesi ve bu konudaki potansiyelin güçlendirilmesinde örnek olarak bilgi ve tecrübe birikimine sahip genç mühendis ve temel bilimci bir kitle oluşturulmasına katkı sağlamıştır." dedi.

Başkan Murat Kaya; ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Tarsus halkının uzun yıllardır Üniversite özlemi içinde olduğu, Tarsus’a devlet üniversitesi kurulması için topyekûn seferberlik birliğinin sağlandığı bu günlerde Tarsus Teknoloji Fakültemizin katıldığı ve kıt imkanlarla kazandığı  başarı bizleri sevindirdi. Fakültemizin projeler, araştırmalar, akademik yayınlar, tasarımlar, sergiler, patentler, alınan atıflar, uluslararası tebliğler ve alınan ödüller olmak üzere değerlendirme konularında fevkalade başarı göstererek Türkiye'de performansı en yüksek 50 fakülte arasında 1. Sırada olduğunu bilmekte ziyadesiyle bizleri memnun etmektedir. Fakültemiz ve Tarsus'un tanıtılması açısından önem taşıyan bu yarışmada "Encülüs Elektromobil Takımı” nın projesine sahip çıkarak genç mühendislerin girişimlerine Tarsus olarak destek vermek bizim için önemli bir konu. Tarsus Teknoloji Fakültesi'ne size ve bu genç mühendis öğrencimiz takım kaptanı Fürkan Yetüm'e  değerli çalışmalarından dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum.

Görüşmenin ardından Tarsus Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. İlker Sugözü ve takım kaptanı Fürkan Yetüm Borsa Başkanı Murat Kaya'ya verdiği destekten ötürü plaket sundu. (kaynak:Tarsus Ticaret Borsası)

Paylaş:  Facebook Twitter Google
MAHMUT TAT ''TARSUS İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ''
GÜNCEL

27 Mart 2024 Çarşamba 10:14

MAHMUT TAT ''TARSUS İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ''

Cumhur İttifakı Tarsus Belediye Başkan adayı inşaat mühendisi Mahmut Tat, seçimi kazandıkları takdirde yapacağı ilk işi söyledi
10:14
SOYDAN İLE TAT FERAHİM ŞALVUZ VE ATATÜRK
GÜNCEL

27 Mart 2024 Çarşamba 09:56

SOYDAN İLE TAT FERAHİM ŞALVUZ VE ATATÜRK

MAHALLESİ'NDE VATANDAŞLARLA KUCAKLAŞTI,BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
09:56