::
18 Nisan 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tarsus ticaret borsası başkanı kaya

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, önceliğin D 400 Karayolunun genişletilmesi, hızlı tren çalışması ve Çukurova Havaalanı'na verilmesi gerektiğini düşündüğünü bildirdi.
Tarsus ticaret borsası başkanı kaya
Haber Giriş:
08 Mart 2016 Salı 20:10

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, önceliğin D-400 Karayolu'nun genişletilmesi, hızlı tren çalışması ve Çukurova Havaalanı’na verilmesi gerektiğini düşündüğünü bildirdi.

Tarsus Ticaret Borsası’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Başkan Kaya, Adana- Tarsus - Mersin Bölgesinde yer alan il ve ilçe Oda ve Borsaları’nın Mersin’de bir araya geldiği toplantıda  sonuç odaklı çalışma mesajını vererek sorunların belirlendiğini ancak hedefe varma noktasında çeşitli sıkıntılar yaşandığını anlattı.

En önemli iki ya da üç sorunun belirlenip bunların çözümüne öncelik verilmesi gerektiğini kaydeden Başkan Murat Kaya, önceliğin D-400 Karayolu'nun genişletilmesi, hızlı tren çalışması ve Çukurova Havaalanı’na verilmesi gerektiğini düşündüğünü kaydetti.

 

Bölgenin tarım bölgesi olduğunu da hatırlatan Başkan Murat Kaya, bölgedeki karışıklıkların ticareti de etkilediğini hatırlattı. Gıdanın stratejik öneminin farkına varılıp bu alanda gerekli önlemlerin alınması gerektiğini de belirten Başkan Murat Kaya, “Bölgemizde her türlü tarımsal ürün yetişiyor ancak bunu sanayiye çevirmekte güçlük çekiyoruz. Ürünlerimizi hızla sanayiye aktaracak yapılanmayı gerçekleştirmeliyiz. Bunun için de ortak hareket etmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Toplantıda Çukurova Havalimanından, D-400 Karayolu’nun genişletilmesine, tarımdan turizme, Mersin’den Gaziantep’e hızlı tren hattı oluşturulmasından yürütülecek lobi faaliyetlerine, makro yatırımların ortak planlanmasından fuarcılığa kadar bir çok konu gündeme geldi.

Ortak sorunları saptamak, güç birliğine gitmek, lobicilik yapmak açısından bu  organizasyon ve toplantıların önem taşıdığını vurgulayan katılımcılar “Burada çıkacak çözüm önerileri bölgemizin gelişmesi adına çok değerli” olacaktır mesajında bulundular. Bir sonraki toplantı Mayıs ayında gerçekleşeceği ortak kararları oldu.

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
Tarsus Ticaret Borsası, kuruluşunun 72. Yıldönümünde Yıldızları Zirve Yaptı
EKONOMİ

20 Mart 2024 Çarşamba 09:52

Tarsus Ticaret Borsası, kuruluşunun 72. Yıldönümünde Yıldızları Zirve Yaptı

Tarsus Ticaret Borsası, kuruluşunun 72. Yıldönümü kutlandı
09:52
Tarsus Ticaret Borsası Personellerine Ödül
12:48
Kaan Saltık'dan TSO'ya ziyaret
EKONOMİ

16 Kasım 2023 Perşembe 11:23

Kaan Saltık'dan TSO'ya ziyaret

Koluman Otomotiv Endüstri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Saltık Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak'ı ziyaret etti
11:23
Mersin Agropark Türkiye'ye model oluyor
EKONOMİ

02 Kasım 2023 Perşembe 10:08

Mersin Agropark Türkiye'ye model oluyor

10:08