::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

TARSUS TİCARET BORSASI'NDAN ÜYELERİNE İHRACATTA AB MÜKTESABAT EĞİTİMLERİ BAŞLADI

Tarsus Ticaret Borsası Dış Ticaret Uzmanı Pınar Alegöz tarafından yapılan İhracat Koçluğu ve İş yerinde İhracat Eğitimlerinin yanı sıra Türkiye-AB İş Dünyası Diyaloğu Projesi (TEBD) Projesi kapsamında, Borsa üyesi firmalarla AB Müktesebatı Uyum Denetimleri yapılmaya başlandı
TARSUS TİCARET BORSASI'NDAN ÜYELERİNE İHRACATTA AB MÜKTESABAT EĞİTİMLERİ BAŞLADI
Haber Giriş:
23 Ağustos 2019 Cuma 14:00

Tarsus Ticaret Borsası Dış Ticaret Uzmanı Pınar Alegöz tarafından yapılan İhracat Koçluğu ve İş yerinde İhracat Eğitimlerinin yanı sıra Türkiye-AB İş Dünyası Diyaloğu Projesi (TEBD) Projesi kapsamında, Borsa üyesi firmalarla AB Müktesebatı Uyum Denetimleri yapılmaya başlandı.

Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Eurochambres tarafından denetçi olarak seçilen Alegöz; hali hazırda Avrupa Birliği’ne ihracat yapan ya da yapmak isteyen Tarsuslu firmaların Avrupa Birliği Standartları konusundaki uygunluğu, AB için gıda maddeleri üretmek ve satmak için teknik kurallar, etiketleme, paketleme kurallar ile çevresel mevzuat ve atık yönetimi  konularında denetlemekte; bu konularda gerekli eğitim ve bilgiyi firmalara aktarmaktadır.

Denetimlere Gürbüz Zeytincilik Ltd., Arıdağ Tarım Plastik Ltd., Müsna Tarım ve Biberciler Tarım Ltd. ile başlandı. Denetimlerde; Biberciler Tarım Ltd. Avrupa Birliği Ülkelerine ihracat yapmakta ve AB Mevzuatına uygun üretim ve dağıtım yapıldığı gözlemlenmiştir.

Biberciler Tarım Ltd. Genel Müdürü Serhat Çamaşırcı, AB standardlarına uyum sağlama sürecinde bütün mevzuatı takip ettiklerini; teknik, etiketleme ve paketleme kurallarına olduğu gibi çevresel mevzuat ve atık yönetimine de çok önem verdiklerini ve kuralları uyguladıklarını belirtti.

 

Tarsus Ticaret Borsası’nın üyelerine ayrıcalıklı bir hizmet olarak yapılan İhracat Koçluğu, İşyerinde Dış Ticaret Eğitimleri’ne yine bir ilk olan AB Müktesebat Denetimleri de eklenmiştir ve devam edecektir.

Paylaş:  Facebook Twitter Google