::
16 Nisan 2024 Salı

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tarsus Ticaret Borsası'nda Arabuluculuk ve İş Dünyası semineri Yapıldı

Tarsus Ticaret Borsası'nda 1 Ocak 2018 tarihinde yürürlüğe giren 7036 Sayılı İş mahkemeleri Kanunu'nu ile İş Uyuşmazlıklarında Dava Şartı Haline Gelen Arabuluculuğun ''İş dünyasına '' olan etkileri değerlendirdi.
Tarsus Ticaret Borsası'nda Arabuluculuk ve İş Dünyası semineri Yapıldı
Haber Giriş:
02 Şubat 2018 Cuma 16:52

Tarsus Ticaret Borsası'nda 1 Ocak 2018 tarihinde yürürlüğe giren 7036 Sayılı İş mahkemeleri Kanunu’nu ile İş Uyuşmazlıklarında Dava Şartı Haline Gelen Arabuluculuğun "İş dünyasına " olan etkileri değerlendirdi.

Dava şartı arabuluculuk ile iş dünyasına yeni bir soluk geldiğini vurgulayan Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, yeni düzenlemede emeği geçen herkese teşekkür ederken,  camia olarak sistemin başarısı için üzerlerine düşen ne varsa yapmaya devam edeceklerini vurguladı.

Başkan Murat Kaya “ Arabuluculuk sürecinde işçi ve işverenin çözüm üretemediklerinin ortaya çıkması halinde arabulucunun bir çözüm önerisi getirebileceğini de sözlerine ekledi.

Vakit nakittir sözünün iş dünyasındaki işlerliğinin önemini  değinen Başkan Murat Kaya, " İşçi de işveren de ihtiyacını karşılarken sorunla uğraşmayı bırakacak, enerjisini, potansiyelini ve zamanını başka işler için kullanabilecektir, bu noktada değişikliklerin iş dünyası tarafından ayrıntılarıyla öğrenilmelidir." dedi.

Sunum Avukat Arabulucu Tülay Sevgi Can, Ünzile Kuru ve Banu Levent tarafından yapıldı.

Arabuluculuk görüşmeleri sonunda anlaşmaya varan işçi ve işverenin, üzerinde anlaşılmış olan hususları tekrar dava konusu yapmasının mümkün olmadığını belirtirken, düzenlemenin iş dünyası için önemli bir zamandan tasarruf sağlayacağını belirten Av. Tülay Sevgi Can, yeni düzenlemeler ışığında sistemi şöyle özetledi;“İşçi işveren alacağı ve tazminatı ile işe iade talepli iş uyuşmazlıklarında arabuluculuğun dava şartı haline gelmesi ile birlikte taraflar artık ilk oturumda arabuluculuk yolunu deneyecekler, arabuluculukta anlaşılmaması halinde mahkemeye başvurabilecekler. Sistem adliyelerdeki arabuluculuk büroları üzerinden işleyecek. Arabuluculuk sürecinde işçi ve işverenin çözüm üretemediklerinin ortaya çıkması halinde arabulucunun bir çözüm önerisi getirebilecektir” dedi.(kaynak:Tarsus Ticaret Borsası)

Paylaş:  Facebook Twitter Google