::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tarsus Ticaret Borsası'nın Başkan Murat Kaya

Tarsus Ticaret Borsası'nın Başkan Murat Kaya, ''Rekabetin her geçen gün arttığı dünyada, ''Ben'de varım'' diyerek yatırım ve istihdam yaratmak hepimizin sorumlu olduğu bir vazifedir.'' dedi.
Tarsus Ticaret Borsası'nın Başkan Murat Kaya
Haber Giriş:
16 Ekim 2017 Pazartesi 18:43

Tarsus Ticaret Borsası'nın Başkan Murat Kaya, "Rekabetin her geçen gün arttığı dünyada, "Ben’de varım" diyerek yatırım ve istihdam yaratmak hepimizin sorumlu olduğu bir vazifedir." dedi.

 

Başkan Murat Kaya, " Bugün gerek yakın ilişkide bulunduğumuz, gerek yeni temaslar ve iş birliği sağlamaya çalıştığımız ticari arenada iş dünyası olarak ilkemiz, ortak değerlerimizi ve ortak çıkarlarımızı yaşadığımız toplumun refah düzeyini kalkındırmak üzere yapılandırmak olmalıdır. Türkiye’nin, yaşadığı tüm iç ve dış zorluklara rağmen ayaklarının üstünde durması her türlü takdiri hak ediyor. Bu noktada ticaretin ve rekabetin her geçen gün arttığı dünyada, "Ben’de varım" diyerek yatırım ve istihdam yaratmak hepimizin sorumlu olduğu bir vazifedir.  İfade etmek isterim ki; Türkiye ekonomisi büyük zorluklar yaşadığımız 2016 yılını dahi yüzde  2.9 büyümeyle tamamladı. Birleşmiş Milletler / UNCTAD tarafından hazırlanan 2017 Dünya Yatırım Raporunda Türkiye 2016 yılının en aktif doğrudan yatırım ülkesi olarak yer aldı. 2016 Yılında Türkiye yatırımların teşviki ve korunması adına 7 önemli uluslararası anlaşmaya imza attı.  Türkiye’ye Ağustos 2016 – Temmuz 2017 döneminde yaklaşık 12 Milyar Dolar değerinde doğrudan yabancı yatırım geldi. Türkiye ekonomisi bu yılın ilk yarısında sanayisiyle, tarımıyla inşaatıyla, hizmet sektörleri ile  %5'in üzerinde büyüdü. Türkiye'nin büyümesinde umut veren önemli gösterge, gayri safi sabit sermaye oluşumundaki yüzde 9.5’luk artıştır. Yani benim ülkem , tüm risklere karşı yatırıma devam diyor,istihdama devam diyor. Ekonomi ve ticarette yaşanan kaosa rağmen büyümeye devam eden bir Ülke'de "Ben’de varım" demek bizim vefamızdır.(kaynak:Tarsus Ticaret Borsası)

Paylaş:  Facebook Twitter Google