::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ruhi Koçak

Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığına bir dönem daha adayım
Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ruhi Koçak
Haber Giriş:
25 Ağustos 2017 Cuma 17:29

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı  Ruhi Koçak, “ Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığına bir dönem daha  adayım”dedi.

 

Başkan Koçak, Yönetim Kurulu üyelerin katılımıyla Ticaret ve Sanayi Odası’nda “Hedeflerimiz doğrultusunda yaptığımız faaliyetlerimiz ve yapmak istediklerimiz 2013-2017’’başlığı altında  düzenlediği basın toplantısında, 2013 yılında  yönetim kurulu olarak göreve geldiklerini,işe  Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasını  yenilemekle  başladıklarını  söyledi.

 

“Aslan yattığı yerden belli olur. Bizde  Yönetim Kurulu  olarak TSO Hizmet binamızı üyelerimizin ve  dışardan gelecek olan misafirlerimizin daha  kullanışlı ve daha  modern olması için  yeniledik.”diyen Başkan Koçak, iki  ay sonra  yapılacak olan Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına bir dönem daha  aday olacaklarını ifade etti.

 

Başkan Koçak, 2013-2017 tarihleri arasında  yönetim kurulu  olarak  üyelerine sundukları  hizmetleri, iş gezilerini ve bundan sonra  yapacaklarını  slayt gösterisi  ile aktardı.

 

Özellikle Tarsus Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi konusuna değinen Başkan Koçak, şuan ÇED Raporu işlemlerinin başladığını ve önlerinde kritik bir 10 günlük bir sürecin bulunduğunu vurguladı.

 

“Başkan Koçak “TGİOSB 530 ha  alan büyüklüğünde  olacak. Yapılan Avab Perselasyon planında 6 adet  İdari ve  teknik Altyapı için  parsel ve  169 adet sanayi  parseli  bulunmaktadır. 169 Sanayi  Parseli 71 da  ve 5 da büyüklügünde muhtelif parsellerden oluşmaktadır. Kurulması planlanan tesislerde 10.000 doğrudan  istihdam hedeflenmektedir. Dolaylı istihdam olarak 5 Bin kişinin istihdam edilmesi planlanmaktadır. Çarpan etsiki ve  tesislerin hammadde tedariki de  göz önünde  bulundurulduğunda  ise  toplamda 220 bin kişi TGİOSB Projesinden ekonomik  olarak  olumlu  etkilenecektir.”şeklinde  konuştu.

 

Başkan Koçak, toplantıda 2013-2017 hizmet dönemlerinde  TSO yönetim kurulu  arkadaşları  ile birlikte  üyelerine  yaptıkları  hizmetleri, meslek grubu ile  yapılan  yurt içi ve yurt dışı fuarlar ile  Tarsus’un sorunlarını, Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali  Yıldırım ile Mersin Milletvekili ve Kalkınma Bakanı Lütfi  Elvan ile  yapılan toplantıları slayt gösterisiyle  aktardı.

 

Bakan  Elvan’ın Tarsus’a  katkısının büyük olduğunu ifade eden Başkan Koçak, Çukurova  Havaalanı  Projesini  yeniden  başladığını ve kamyonların  çalışmaya  başladığını  Hatta Yenice’den yol yapım çalışmalarını  ise  sürdüğünü  bir  yıl  içerisinde  tamamlanacağını öğrendiklerini kaydetti.

 

Çukurova  Havalanı tamamlandığından  Adana ve  Mersin’den ulaşım konusunda  raylı  sisteme geçileceğini ifade eden Tarsus ticaret ve  Sanayi  Odası Başkanı  Ruhi Koçak, “Mersin, Tarsus ve  Adana’dan Çukurova  Havaalanına  gitmek isteyen  vatandaşlar raylı  sistemle  ulaşımını  sağlayabilecekler. Bu konuda  çalışmalar başladı” ifadelerini  kullandı.

 

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası  Başkanı  Ruhi  Koçak,  bir  gazetecinin “Belediye  başkanı  adayı olacak mısınız?” sorusunu  üzerine  ise şunları  söyledi:”Belediye  başkanlığı adayı  konusunda  benim bile  bilgim yok. Göreve  geldiğimiz günden bugüne kadar  TSO’ya  siyasetten uzak tuttuk. Siyaseti  sokmadık. Böyle  bir  şeyi  bana  layık  görülmesinden memnunluk duydum. Fakat  aynı  zamanda  ise  bu  bir  yıptarma stratejisidir. Tarsus Ticaret ve Sanayi  Odası Yönetim Kurulu Başkanı  olarak hiçbir  siyasi çalışmam yok. Siyaseti  düşünmüyorum. Sadece Tarsus ekonomisine siyasilerle  birşeyler kazandırmak için çalışıyoruz.  Yaklaşan  TSO  Genel kurulu  öncesi yönetimimizi  yıpratacak art niyetli  söylemlerdir. Buda  Tarsus’a  zarar verecek  aslı  olmayan  söylemlerdir. Benim  siyasi  bir  çalışmamam ve Belediye  Başkanlığı  adaylığı  gibi  bir  düşüncem yok. Tarsus Ticaret ve  Sanayi  Odası’na  bir  dönem daha  adayım”şeklinde  konuştu.

 

 

Toplantı çekilen toplu  fotoğrafın ardından  sonra  erdi.

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google