
Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası'nın destekleriyle yayımlanan “1831 Tarihli Nüfus Sayımına Göre Tarsus İdari Durum – Yerleşme – Nüfus” adlı kitap, Tarsus TSO’da düzenlenen programla tanıtıldı.
Tarsus TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fuat Togo’nun ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Kürklü, Tarsus Müze Müdürü Doğukan Alper, akademisyenler ve araştırmacılar katıldı.
Kitabın akademik danışmanı Doç. Dr. Sacit Uğuz tanıtım toplantısında, Osmanlı arşiv kayıtlarına dayanan bu çalışmanın, Tarsus’un 19. yüzyıl başlarındaki idari yapısını, demografik özelliklerini ve sosyal yaşamını bilimsel bir çerçevede ele aldığını belirtti.
Toplantıda, Tarsus TSO’nun yalnızca ekonomik alanda değil, aynı zamanda kentin kültürel mirasına yönelik projelere verdiği destekle de bölgesel sorumluluk üstlendiği vurgulanırken, Doç. Dr. Sacit Uğuz’a da katkılarından dolayı plaket takdim edildi. Program toplu hatıra fotoğrafı ile sona erdi.
| Paylaş: | ![]() |
SİNEMA OFİSİ’NDEN KADIN RADYOCULARIN ÖYKÜSÜNE IŞIK TUTAN BELGESEL GÖSTERİMİ
‘KAMPÜS MERSİN & GARAJ MERSİN’ PROJESİ TARSUS ÜNİVERSİTESİ’NDE
TADEKA’DA ERDAL GÖÇEN’DEN ''ZEN'' İSİMLİ SERGİ
TARSUS AMERİKAN KOLEJİ’NDE GELENEKSEL KARİYER GÜNÜ
İL MÜDÜRÜÜ ÖZDEMRİCİ’DEN TARSUS’TA MTSK ZİYARETİ
TADEKA’DA “ÜÇ KADIN BİR MİRAS” TEZHİP VE MİNYATÜR SERGİSİ
25 Aralık 2024 Çarşamba 18:58
18 Ekim 2024 Cuma 09:09
18 Ekim 2024 Cuma 09:20
05 Eylül 2024 Perşembe 15:00