::
16 Nisan 2024 Salı

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tarsus'un Düşman İşgalinden Kurtuluş'unun 96. yıldönümü

Tarsus'un Düşman İşgalinden Kurtuluş'unun 96. yıldönümü kapsamında düzenlenecek olan kutlama programının hazırlıkları tamamlandı
Tarsus'un Düşman İşgalinden Kurtuluş'unun 96. yıldönümü
Haber Giriş:
22 Aralık 2017 Cuma 10:31

Tarsus’un Düşman İşgalinden Kurtuluş’unun 96. yıldönümü kapsamında düzenlenecek olan kutlama programının hazırlıkları tamamlandı.

Her yıl olduğu gibi birlik, beraberlik içerisinde Tarsus’un Düşman İşgalinden kurtuluşunun yıldönümü kutlamalarını değişik günlerde değişik programlarla gerçekleştireceklerini söyleyen Belediye Başkanı Şevket Can, tüm hazırlıkları tamamladıklarını belirtti.

Tarsus’umuzun düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü kutlama etkinliklerinin büyük bir coşku ile kutlanacağını ifade eden Belediye Başkanı Şevket Can, etkinliklerin 6 gün süreceğini söyledi.Başkan Can, etkinliklerin 22 Aralık 2017 Cuma günü Ulu Cami’de öğle namazına müteakip ‘Şehitlerimiz için Mevlid okunması’ ile başlayacağını, 23 Aralık Cumartesi günü belediye tesisleri içerisinde saat 10.00’da Kurtuluş Kupası Satranç Turnuvası, 24 Aralık Pazar günü saat 13.00’da Kurtuluş Briç Müsabakaları ve 25 Aralık Pazartesi saat 9.00 ‘da Okullararası Kurtuluş Kros Koşusu ile devam edeceğini kaydetti.

 

 

 

Kutlamaların 5. Günü 26 Aralık Salı saat 10.00’da Yarenlik Alanında Molla Kerim ve Kuvayi Milliye Şehitleri Resim Sergisi ile başlayacağını belirten Başkan Can, aynı gün yarenlik alanında saat 12.00’da TASKED ve Tarsus Türk Halk Müziği Derneğinin Kahramanlık Türküleri ve Şiirlerini okumasının ardından saat 18.30 Cumhuriyet Meydanında Halkoyunları Gösterisi, Kilis Davul Gösterisi, Mehter Takımı Gösterisi, Abdil Çemer Konseri ve yöremizin oyunu Sinsin Gösterisinin yapılacağını kaydetti.

 

Başkan Can, “Kutlamaların son günü 6. Gün olan 27 Aralık Çarşamba günü ise saat 08.45’de Kuvva-i Milliye Meydanında Milis kuvvetlerinin karşılanması ve kortej yürüyüşü, saat 09.15’de Şehitler Abidesinde dua okunmasıyla devam edecek. Saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanında Kurtuluş Bayramı kutlama törenleri yapılacak. Burada Halk Oyunları Gösterisi, Kilis Davul Gösterisi, Mehteran takımı gösterileri olacak. Cumhuriyet Meydanındaki törenin bitiminden sonra saat 18.30’da Kapalı Spor Salonunda şarkıcı Demet Akalın’ın konseriyle kutlama programı sona erecektir” dedi.

 

Tarsus’un dünyanın en eski yerleşim yerlerinden birisi olduğunu belirten Başkan Can,  “Bundan tam 96 yıl önce Aziz Atalarımızın kanları, canları pahasına verdikleri kutsal mücadeleler sonucunda, kurtardıkları bu güzel kentimizin Kurtuluş Bayramına tüm halkımızı davet ediyorum” dedi.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google