::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tarsus'un marka yüzü artacak

Tarsus'un marka yüzü artacak
Haber Giriş:
06 Aralık 2021 Pazartesi 09:08

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Mersin Oda ve Borsa Akademik Danışmanı Prof. Dr. Erkan Aktaş ile birlikte yürüttüğü proje kapsamında kentin marka yüzünü artıracak çalışmalara başladı. Tarsus’a ait değerlerin Çukurova Kalkınma Ajansı’na sunulacak proje ile coğrafi işaretli ürünler listesine girmesi hedefleniyor.

TOBB’un Mersin Oda ve Borsa Akademik Danışmanı Prof. Dr. Erkan Aktaş, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Tarsus TSO’da Genel Sekreter Ali Ukav ve Genel Sekreter Yardımcısı Rasim Sarı ile çalışmalar hakkında istişarede bulunan Prof. Dr. Aktaş, Tarsus’un marka değerini güçlendirmeye yönelik yürüttükleri proje hakkında bilgi verdi. Çukurova Kalkınma Ajansı ile Teknik Destek Programları çerçevesinde Tarsus’a ait ürünlere coğrafi işaret alınması konusunda görüşme yaptıklarını ve bu doğrultuda da ÇKA’ya proje sunacaklarını belirten Prof. Dr. Erkan Aktaş, ‘’Proje hazırlığımız devam ediyor. Yakın bir zamanda Çukurova Kalkınma Ajansı’na sunacağız. Yöresel ürünler Tarsus Şalvarı, 8 köşeli fötr şapka, mamül, kaynar ve karakuş tatlısına coğrafi işaret alarak marka değerini ve bilinirliğini artırmak hedefiyle çalışmalarımız devam ediyor.’’ diye konuştu.

Bu arada tarım ve tarıma dayalı sanayi başta olmak üzere kentin ekonomisiyle ilgili tüm verileri kapsayacak ‘’Rakamlarla Tarsus’’ kitabının hazırlıklarının devam ettiğini söyleyen Prof. Dr. Aktaş, tamamlanması halinde kent için önemli bir kaynak olacağını belirtti.

Paylaş:  Facebook Twitter Google
Tarsus Ticaret Borsası Personellerine Ödül
12:48
Kaan Saltık'dan TSO'ya ziyaret
EKONOMİ

16 Kasım 2023 Perşembe 11:23

Kaan Saltık'dan TSO'ya ziyaret

Koluman Otomotiv Endüstri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Saltık Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak'ı ziyaret etti
11:23
Mersin Agropark Türkiye'ye model oluyor
EKONOMİ

02 Kasım 2023 Perşembe 10:08

Mersin Agropark Türkiye'ye model oluyor

10:08
SABRİ TEKLİ GÜVEN TAZELEDİ
EKONOMİ

29 Mayıs 2023 Pazartesi 09:45

SABRİ TEKLİ GÜVEN TAZELEDİ

09:45