::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

TARSUS'UN SİMGELERİNDEN ŞAHMERAN HEYKELİ, BÜYÜKŞEHİR TARAFINDAN BAKIMA ALINDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, kent merkezilerinde bulunan heykellere bakım ve onarım çalışmaları yapılmaya devam ediyor
TARSUS'UN SİMGELERİNDEN ŞAHMERAN HEYKELİ, BÜYÜKŞEHİR TARAFINDAN BAKIMA ALINDI
Haber Giriş:
31 Ekim 2019 Perşembe 09:29

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, kent merkezilerinde bulunan heykellere bakım ve onarım çalışmaları yapılmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Tarsus’ta bulunan Atatürk heykellerine bakım yapan ekipler, yine Tarsus’un simgeleri arasında yer alan Şahmeran heykelinde de onarım ve boyama çalışması gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, Yapım ve Onarım Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında, Tarsus’ta bulunan Şahmeran heykeli bakıma alınıp boyandı.

Tarihi 10 bin yıl geçmişe dayanan ve bağrında birçok zenginliği barındıran Tarsus’un en önemli simgeleri arasında yer alan Şahmeran efsanesinin simgesi konumundaki heykel, bakıma alındı.

Titizlikle temizleyip, boyandı Geçtiğimiz günlerde Tarsus kent merkezinde bulunan Atatürk heykellerini bakıma alan Büyükşehir ekipleri, bu kez de hava ve doğa şartları nedeniyle kirlenen ve matlaşan Şahmeran heykelini titizlikle temizledikten sonra boyadı.

Tarsus’ta Makam bölgesinde yer alan Şahmeran heykeli, altbölümü yılan olan insanı simgeliyor.Yaklaşık 35 yıl önce yaptırılan ve mitolojide yılanların şahı olarak tasvir edilen Şahmeran’ı simgeleyen heykelin yıpranan bölümleri onarıldıktan sonra, özel boya ile boyandı.

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
MAHMUT TAT ''TARSUS İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ''
GÜNCEL

27 Mart 2024 Çarşamba 10:14

MAHMUT TAT ''TARSUS İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ''

Cumhur İttifakı Tarsus Belediye Başkan adayı inşaat mühendisi Mahmut Tat, seçimi kazandıkları takdirde yapacağı ilk işi söyledi
10:14
SOYDAN İLE TAT FERAHİM ŞALVUZ VE ATATÜRK
GÜNCEL

27 Mart 2024 Çarşamba 09:56

SOYDAN İLE TAT FERAHİM ŞALVUZ VE ATATÜRK

MAHALLESİ'NDE VATANDAŞLARLA KUCAKLAŞTI,BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
09:56