::
16 Nisan 2024 Salı

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tarsus Üniversite İstiyor

İktidarı ile muhalefeti ile bütün milletvekillerini Tarsus'ta bir üniversite kurulması için birlik ve beraberlik içinde hareket etmeye davet ediyoruz.
Tarsus Üniversite İstiyor
Haber Giriş:
05 Temmuz 2017 Çarşamba 20:13

İktidarı,muhalefeti ile bütün Mersin milletvekillerini Tarsus’ta bir üniversite kurulması için  birlik ve beraberlik içinde hareket etmeye davet ediyoruz.

 

 

Tarsus halkı da bu konuya duyarlılık göstererek “Şu anki 11 milletvekilinin bu bölgeye kalıcı  bir eseri olsun. Bunun için yapacakları  en iyi eser, kentimize bir üniversite kazandırmalarıdır” diyor.

Kısa adı TEV olan Tarsus Eğitim ve Kültür Vakfının, tüm tesis ve malvarlığını Tarsus’a bir Devlet Üniversitesi kurulması halinde o üniversitenin tüzel kişiliğine devrine hazır olduğu hakkındaki kararını açıklamasıyla Üniversite konusu yeniden ve daha ciddi düşünülmeye başlandı.

Bu hususta bizleri arayan birçok vatandaş, özellikle  bölge milletvekillerini birlik ve beraberlik içinde hareket etmeye davet etti ve “Meclisten bu konuda bir karar çıkması için bölge milletvekillerimiz el ele vermeli. Bari bu vekillerimizin görev yaptıkları sürede bölgemize ve Tarsus’a kalıcı bir eserleri olsun. Bizce bu önemli eserde şu an  bir devlet Üniversitesinin Tarsus’a kazandırılması ve açılmasıdır” diyorlar.

Paylaş:  Facebook Twitter Google
NİHAYET KÜLTÜR MERKEZİNE NEŞTER VURULDU
KÜLTÜR - EĞİTİM

06 Aralık 2023 Çarşamba 11:30

NİHAYET KÜLTÜR MERKEZİNE NEŞTER VURULDU

Sürekli yayınlarımızdan sonra 5 yıldır kaderiyle başbaşa ve can çekişen hasta gibi atıl bırakılan ve gözgörgüsü olan 75.Yıl Kültür Kültür Merkezine nihayet Tarsus Belediyesince neşter vurularak tadilat işlemleri başlatıldı.
11:30
Mersin ''2. Uluslararası Tarsus Festivali'ne Hazır
KÜLTÜR - EĞİTİM

07 Kasım 2023 Salı 17:46

Mersin ''2. Uluslararası Tarsus Festivali'ne Hazır

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, geçtiğimiz yıl ‘Kleopatra' teması ile ilki düzenlenen Uluslararası Tarsus Festivali, bu yıl da ‘Şahmeran Yılı' teması ile gerçekleştirilecek
17:46