::
18 Nisan 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tarsus Üniversitesi Hayırlı Olsun

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda kabul edilen Tarsus Üniversitesi'nin hayırlı olmasını diledi
Tarsus Üniversitesi Hayırlı Olsun
Haber Giriş:
10 Mayıs 2018 Perşembe 12:27

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda kabul edilen Tarsus Üniversitesi’nin hayırlı olmasını diledi.

08 Mayıs 2018 tarihi itibari ile Meclis Genel Kurulu’nda, 4’ü vakıf olmak üzere 20 yeni üniversite kurulmasını öngören, aralarında İstanbul, Gazi, Anadolu, Karadeniz Teknik, İnönü, Selçuk, Erciyes’in de bulunduğu bazı üniversitelerin bölümlerini yeni üniversitelere bağlayan ve daha önce Mersin Üniversitesi’ne bağlı bazı fakülte ve yüksekokulların bulunduğu “Tarsus Üniversitesi” kuruluşu tasarısı kabul edilerek yasalaştı.

Emeği geçen herkese teşekkür eden Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, yerel yönetim olarak üniversitenin kurulması için bütün kurumlarla birlikte büyük mücadele verdiklerini söyledi.

Başkan Can, “Tarsus Üniversitesi mücadelemizde sonunda amacımıza ulaştık. Bu konuda emeği geçen o kadar çok kurum, kuruluş ve şahıs var ki, belki yazmaya kalksak birçoğunu hatırlayamayız. Bu uzun soluklu bir mücadeleydi. İsimli, isimsiz kahramanlara teşekkür ediyorum. Mersin Üniversitesi’nden bağımsız ayrı bir üniversite olmamız Tarsus’umuza çok büyük fırsatlar sağlayacaktır. Üniversitenin şehrimize getireceği sosyal ve kültürel avantajların yanı sıra sağlayacağı ekonomik ve kültürel canlılık şimdiden bizleri heyecanlandırıyor. Bu duygu ve düşüncelerle bu süreçte emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah herkesten razı olsun. Tarsus’umuza hayırlı uğurlu olsun” dedi.(kaynak:Tarsus Belediyesi)

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google