::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tarsus Zabıtası'ndan Kahvehanelere Denetim

Tarsus Belediyesi ekipleri, kentteki kahvehaneleri denetledi.
Tarsus Zabıtası'ndan Kahvehanelere Denetim
Haber Giriş:
25 Ağustos 2015 Salı 18:36

Tarsus Belediyesi ekipleri, kentteki kahvehaneleri denetledi.

Tarsus Belediyesi,  Zabıta Müdürlüğü ve Sağlık İşleri Müdürlüğü Ekiplerince Kurulan Gıda Denetim Ekibi, ilçe genelinde halk sağlığını korumak, gözetlemek sağlıklı gıda ürünlerini temin etmelerini sağlamak amaçlı kahvehanelere denetim uyguladı. Tarsus Belediyesi basın bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre  ekipler, çay ocağı, kahvehane ve kafeterya türü işletmelerde İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatına esas olan, Sıhhi Müesseslerin taşıması gereken tüm şartlar yerinde inceledi.

Çalışan personellerin ilgili mevzuat gereği hijyen eğitim belgelerinin kontrolü yapan ekipler, kullanım alanlarının temizliği, kullanılan malzemelerin temizliği, çay, şeker, kahve gibi ürünlerin üretim izinleri, temizlikte kullanılan deterjan ve diğer malzemeler kontrol ederek işletme personelini de bilgilendirdi.

Zabıta ve Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, denetimi yapılan işyerleri içinde, halkın sağlığını etkileyecek şekilde, çevre insan sağlığına uygun olmayan işletmeler hakkında tebligat düzenleyerek yasal işlem uyguladı.

Paylaş:  Facebook Twitter Google