::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tarsus Ziraat Odası başkanı Ali Ergezer

Tarsus Ziraat Odası başkanı Ali Ergezer gazetemizi ziyaret ederek tarım sektörü ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Tarsus Ziraat Odası başkanı Ali Ergezer
Haber Giriş:
02 Temmuz 2018 Pazartesi 15:00

Tarsus Ziraat Odası başkanı Ali Ergezer   gazetemizi ziyaret ederek tarım sektörü ile ilgili açıklamalarda  bulundu. Ergezer “Çukurova tarımı biterse, Türkiye tarımı biter”

Gazetemizi ziyaretinde bir süre önce kayınvalidesi vefat eden yazı işleri müdürümüz Ahmet Can  Erdoğan’a taziyede bulunan Ergezer,  Türkiye ve Çukurova tarımı hakkında görüşlerini dile getirdi.

Ergezer “Türkiye’de tarım biterse  o zaman insanlar  ithal ürünlerle karnını doyurur. Tarımda Çukurova bölgesi pilot bölge kapsamına alınmalıdır.” dedi.

Banka kredilerine değinen Ergezer  “Çiftçinin banka kredileri ile  ayakta durması çok zor. Çünkü kazancın yüzde 33’ü faize gitmektedir. Dünyanın üçüncü büyük ovası Türkiye’de Çukurova’dır. Hammadde bizde var, önem verilmesi lazım. Biz üretici olmayı tercih ediyoruz, tüketici olmak istemiyoruz.  Sıkıntı olunca ithalat yaparız diye kimse bizi tehdit etmesin. Hammadde bizde olduğu için her şeyi üretebiliriz.”

Son günlerde narenciyeye dadanan  Akdeniz sineği konusuna da değinen Ergezer “Üzümcülerinde şu sıralar başında bir hastalık var. sirke türü sinek üzümlerimizi vuruyor. Narenciyede Akdeniz sineği ile mücadele çok pahalı Bu mücadeleyi çiftçinin kendisinin yapması zor. Devlet destek olmalı. Çiftçinin ekonomik gücü yetmez. En azından şeftalide verildiği gibi yüzde 50 tuzak desteği karşılanmalı.  Akdeniz sineği için tuzaklar verilirken yüzde 50’sini devlet karşılıyor. Tüm Türk çiftçisi gibi Tarsus çiftçisi de sıkıntı içinde. Türkiye’de üretimde Çukurova olarak en öne geçmemiz gerekirken daha da geriye gitmekteyiz. Türkiye’nin ekonomik kurtuluşu tarım sektörüdür. Tarıma önem verilmelidir. Tarıma önem verildiği zaman ithalatçı değil ihracatçı oluruz”

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google