::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

TARSUS ZİRAAT ODASI BAŞKANI AVCI BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

Tarsus Ziraat Odası başkanı Veyis Avcı, doludan zarar gören çiftçilerin zararlarının karşılanmasını, Pamuk ve Soya ve Ayçiçeği ürününe ait destek ödemelerinin ödenmesini, TMO ofisinin alım fiyatlarını biran önce açıklanmasını istedi
TARSUS ZİRAAT ODASI BAŞKANI AVCI BASIN AÇIKLAMASI YAPTI
Haber Giriş:
22 Nisan 2019 Pazartesi 09:24

Tarsus Ziraat Odası başkanı Veyis Avcı, doludan zarar gören çiftçilerin zararlarının karşılanmasını, Pamuk ve Soya ve Ayçiçeği ürününe ait destek ödemelerinin ödenmesini, TMO ofisinin alım fiyatlarını biran önce açıklanmasını  istedi.

 Tarsus’ta 20-25 gün içinde  etkili olan dolunun başta bağ olmak  üzere kayısı, şeftali, erik gibi meyveler  ve birçok sebze ürününe zarar verdiğini birçoğunun tarsim kapsamında  olduğunu fakat bunun dışında zarar gören üreticilerinde zararların karşılanmasını istedi.

Avcı, yazılı açıklamasında şunları kaydetti

‘’Bölgemizde son 20-25 gün içerisinde vuku bulan  dolu afeti neticesinde Sucular, Dedeler, Sayköy, Kerimler, Pirömerli Karadiken  Kaklıktaşı Tepeköy Taşçılı Çakırlı  ve bir çok mahallelerdeki tarım alanlarında yetişen başta Bağ olmak üzere Kayısı, Şeftali,Erik gibi meyveler  ve birçok sebze ürünü zarar görmüştür.

Oluşan afetlerde bu bölgelerimizde  zarar gören ürünlerimizin erkencilik başta olmak üzere ürün kalite ve verimi önemli  ölçüde  etkilenmiştir. Çiftçilerimizin zarar gören arazilerinin bir bölümü Tarsim kapsamında olmasına rağmen henüz intikali gerçekleşmeyen çok hisseli ve küçük ölçekli bir çok tarım arazisi de bu felaketten zarar görmüş olup Tarsim kapsamında bulunmamaktadır. Bu kapsamda olmayan tarım arazilerinin zararlarının karşılanması ve çiftçilerimizin zararlarının giderilmesi gerekmektedir.

İlçemizde Pamuk ve Soya ve Ayçiçeği ürününe ait destek ödemeleri halen çiftçilerimize ödenmemiş olup bu ürünlere ait destek ödemelerinin yapılmasını ve çiftçimizin mağduriyetinin giderilmesini talep ediyoruz.

Bölgemiz için en büyük ekiliş alanına sahip Buğday ürününün satışında da bir  çok problem ile karşı karşıya kalmaktayız. TMO ofisinin alım fiyatlarını geç açıklaması yanında açıklanan fiyatların  yüksek olması bir an önce elindeki malı satarak borcunu ödemeye çalışan çiftçimizi zor durumda bırakarak  aracılara mahkum etmekte ve   çiftçimizin mağduriyetini çok daha fazla arttırmaktadır.

 Yaşanan tüm bu olumsuzluklar çiftçimizin tarım yapabilme gücünü hevesini ve isteğini kırmakta olup bölgemizdeki tüm sıkıntıların çözüme kavuşturulması ve gerekli tedbir ve önlemlerin alınması talebiyle ‘’

Paylaş:  Facebook Twitter Google
MAHMUT TAT ''TARSUS İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ''
GÜNCEL

27 Mart 2024 Çarşamba 10:14

MAHMUT TAT ''TARSUS İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ''

Cumhur İttifakı Tarsus Belediye Başkan adayı inşaat mühendisi Mahmut Tat, seçimi kazandıkları takdirde yapacağı ilk işi söyledi
10:14
SOYDAN İLE TAT FERAHİM ŞALVUZ VE ATATÜRK
GÜNCEL

27 Mart 2024 Çarşamba 09:56

SOYDAN İLE TAT FERAHİM ŞALVUZ VE ATATÜRK

MAHALLESİ'NDE VATANDAŞLARLA KUCAKLAŞTI,BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
09:56
MAHMUT TAT'TAN ESNAF ZİYARETİ
GÜNCEL

25 Mart 2024 Pazartesi 11:29

MAHMUT TAT'TAN ESNAF ZİYARETİ

11:29