::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tarsus'ta 8 Dev Eser Hizmete Açıldı

Tarsus'un düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü etkinlikleri kapsamında belediye tarafından yaptırılan 8 dev hizmet toplu olarak hizmete girdi.
Tarsus'ta 8 Dev Eser Hizmete Açıldı
Haber Giriş:
30 Aralık 2013 Pazartesi 20:46

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, çalışan insanlar için hizmetler bitmeyeceğini ve çalışan insanlar için projelerin tükenmeyeceğini söyledi.

Tarsus’un düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü etkinlikleri kapsamında belediye tarafından yaptırılan 8 dev hizmet toplu olarak hizmete girdi.

Cumhuriyet Alanında düzenlenen toplu açılış törenine MHP Mersin Milletvekilleri Mehmet Şandır ve Dr. Ali Öz, MHP Mersin İl Başkanı Sebahattin Kılıç, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı, Erdemli Belediye Başkanı  Mükerrem Tollu, Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Hüsnü Doğan, belde belediye başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri, muhtarları, ilçe başkanları, belediye başkan adayları, oda ve dernek başkanları, muhtarlar, Kuvayi milliyeciler ve muharip gaziler ile birlikte çok sayıda vatandaşlar katıldı. 

Cumhuriyet alanını dolduran onbinlerce kişi ilk olarak Ufuk Bakır’ın seslendirdiği parçalarla eğlendiler. Ardından ünlü ses sanatçısı Musfata Yıldızdoğan ve Kıraç sahne aldı. Yıldızdoğan ve Kıraç alanı dolduranları seslendirdikleri parçalarla hem coşturdu, hemde unutulmaz bir gün yaşattılar.

Programda söz alan Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus’u fark edilir bir kent haline getirdiklerini söyledi.

Gençlik Eğitim Kampı, Hayvanat Bahçesi, Kutalmışoğlu Süleyman Şah Cami, Ötüken Vadisi,  Kırklar Pazar yeri, tüp depoları ve Buhara Çarşısı’nın Tarsusluların hizmetine sunmaktan dolayı mutlu olduklarını vurgulayan Başkan Kocamaz, “Değerli hemşehrilerim, bundan tam 92 yıl önce bu toprakları işgal eden emperyalist güçlerin temsilcileri bu topraklardan atalarımızın, dedelerimizin başkaldırısıyla ayağa kalkıp üzerine yürümesiyle defolup gittiler. Allah’a binlerce şükürler olsun ki o günlerden bu yana atalarımızın, dedelerimizin canları, kanları pahasına bize hür ve bağımsız olarak teslim ettiği bu topraklarda alnımız açık başımız dik olarak dolaşıyoruz. Allah onlardan razı olsun. Elbette onların hakkını ödeyemeyiz, elbette onlara layık olabilmek için çok fazla çaba sarfetmek zorundayız. Elbette bu kenti belki savaşla değil ama gerek kentleşme yönünden gerekse modern şehircilik anlayışıyla bir yerlere getirmek yönünden ve ekonomik, sosyal, kültürel yönden ayağa kaldırmak ceddimize layık olmak mecburiyetindeyiz. 1994’de sizler bir karar verdiniz Tarsus’ta olmaz denileni başardınız ve 20 yıl 4 dönemdir de her zaman yanımızda oldunuz, bize destek verdiniz. Tarsus’u bir yerlere getirme konusunda o sizlerin desteğiyle gece, gündüz demeden çalıştık, çabaladık Tarsus’u fark edilir bir kent haline getirdik” dedi.

Her zaman çıtayı yüksek tuttuklarını kaydeden Başkan Kocamaz, “Elbette çıtayı daha da yükseltmek, özellikle önümüzdeki dönemde Türkiye’yi federal bir sisteme götürmek amacıyla hazırlanmış, yeni büyükşehir yasasının bizim üzerimize yüklediği endişeleri, tasaları ortadan kaldırmak düşüncesiyle bizlerde bölgemizde hiç olmazsa kendi evimizin önünü temizleyelim düşüncesiyle büyükşehir’e talip olduk. Ama gözümüz arkada kalmamalı. Tarsus’ta yükselen bayrak bir daha inmemeli ve 2014, 30 Mart’ında Tarsus’ta hizmetler kaldığı yerden devam etmelidir. Elbette çalışan insanlar için hizmetler bitmez, elbette çalışan insanlar için projeler tükenmez. Hele de bizim gibi milliyetçi, ülkücü kadroların ürettiği, düşündüğü projeler hiçbir şekilde sona ermez. Her geçen gün biraz daha gelişir, bu kent biraz daha fark edilir olur” ifadesini kullandı.

BÖLGENİN TEK HAYVANAT BAHÇESİ 15 GÜN ÜCRETSİZ OLACAK

Bölgenin tek hayvanat bahçesini 15 gün boyunca halka ücretsiz olacağını vurgulayan Başkan Kocamaz, “Bu gün sizlerle birlikte Tarsus’a kazandırdığımız hizmetlerin açılışını gerçekleştiriyoruz. On beş gün süre ile yeni Hayvanat Bahçesini ziyaret hemşehrilerimize ücretsizdir. Buradan sesimizi duyan tüm bölge insanlarını da Tarsus’a gelmeye, Tarsus’u görmeye ve Tarsus’un güzelliklerini, Tarsus’un hoşgörüsünü bizlerle paylaşmaya davet ediyoruz. Tarsus ve Tarsuslu her şeyin en güzelini layıktır. Bu on beş günlük süre içerisinde belediye otobüslerimiz vatandaşlarımızı ücretsiz olarak Hayvanat Bahçesi ziyareti için Hayvanat Bahçesine götürecekler. Tabi ki bundan sonra da yapılacak çok işler var. Şunu özellikle sizlere belirtmek istiyorum ki, artık bölgenin tek Hayvanat bahçesi, Tarsus Hayvanat Bahçesi ve Rehabilitasyon Merkezi olacak. Burası önümüzdeki dönemde doğal bir yaşam parkı haline getirilecek ve bölgede bundan sonra Hayvanat Bahçesi içinde izin verilmeyecek, çünkü yasalar bunu öngörüyor. Her yere istenildiği gibi bu tür hizmetlerin yapılması bundan sonra mümkün olamıyor” şeklinde konuştu.

“Geçmişten aldığımız mirası geleceğe daha iyi koşullarda taşımak gibi bir sorumluluğumuz var” diyen Başkan Kocamaz, “Değerli hemşehrilerim bugün çok güzel bir gün sabah Kurtuluş Bayramımızı kutladık, tabi ki Kurtuluş Bayramını kutlarken memleket meselelerini de mutlaka göz önüne alıp yeniden değerlendirmemiz gerekir. Yıllardır bunu yapıyoruz. Geçmişten aldığımız mirası geleceğe daha iyi koşullarda taşımak gibi bir sorumluluğumuz var. Elbette yanlışları söylemek durumundayız. Sadece alkış yetmez, eleştiride yapmak durumundayız. Yanlışları ört, bas etmeye yada göz ardı etmeye çalışırsak memlekete ihanet etmiş oluruz. Halka verdiğimiz sözü yerine getirmemiş oluruz. Aziz Atatürk diyor ki; Milletin başkanı olan şahsın, millete doğruları söylemesi lazım. Doğruları söylemekten de hiçbir şekilde korkmaması çekinmemesi lazım. Biz açık ve şeffaf bir belediye olarak 20 yıldır alnımız açık, başımız dik olarak sizlere hizmet etmenin gayretini güdüyoruz. Elbette doğruları söylediğiniz zaman birileri bundan rahatsızlık duyabilir. Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar diye bir atasözümüz var. Ama bizi onuncu köye de itseler bu millete doğruları söylemeye devam edeceğiz. Elbette son günlerde yaşanan olaylar hiçbirimizin hoşuna gitmiyor. Hepimizin moralini bozuyor. Yine buradan belirtmek istiyorum ki, o gördüğümüz manzaralara inanmak istemiyoruz. İnşallah hür ve bağımsız baskı altına alınmamış mahkemelerde kendilerini aklama imkanı bulurlar, bizlerde bundan mutluluk duyarız. Ama bizim söylediklerimizden rahatsızlık duyanları da önce kendilerini temizlemeye davet ediyorum. Değerli hemşehrilerim sözü daha fazla uzatmaya gerek yok bir hadisi şerif var “ Müminin malı, dünyalığı çobanın azığı kadar olmalıdır.” diyor. Karun kadar malınızda olsa o toprağın altına girerken giydiğiniz kefene cep dikmiyorlar. Götüreceğiniz hiçbir şey yok, dolayısıyla millete verdiğimiz sözü sonuna kadar savunmak, sonuna kadar arkasında durmak durumundayız” dedi.

TESİSLER BÖLGEYE HAYIRLI OLSUN

Tesislerin bölgeye hayırlı olmasını dileyen Başkan Kocamaz, “Ben sizlere bu güzel günde bizim bu coşkumuzu paylaşmanızdan, bu desteği vermenizden dolayı bir kez daha teşekkürler ediyor, tüm hizmetlerimizle birlikte bugün açacağımız tesislerin öncelikle sizlere, bölgemize, Mersin’imize, insanlığa hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Bir kez daha sizleri çok sevdiğimi belirtmek istiyorum. Daha güzel günlerde, daha büyük hizmetler için buluşmak üzere hepinizi göreve davet ediyorum. Sizleri Allah’a emanet ediyorum. Sağ olun var olun Allah hepinizden razı olsun” ifadesini kullandı.

Konuşmanın ardından Gençlik Eğitim Kampı, Hayvanat Bahçesi, Kutalmışoğlu Süleyman Şah Cami, Ötüken Vadisi,  Kırklar Pazar yeri, tüp depoları ve Buhara Çarşısı, protokol üyeleri tarafından toplu halde açılış gerçekleştirildi.  

Kutalmışoğlu Süleyman Şah Cami kesilen kurban ile hizmete girerken, Başkan Kocamaz, diğer açılış yapılan yerleri misafirlere gezdirdi.

Paylaş:  Facebook Twitter Google
Diğer Fotoğraflar