::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tarsus'ta ''Biz Sizinleyiz''projesi

Tarsus Rehberlik ve Araştırma Merkezi “Biz Sizinleyiz Projesi” kapsamında öğretmenlere BEP (Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı) Semineri verildi.
Tarsus'ta ''Biz Sizinleyiz''projesi
Haber Giriş:
21 Kasım 2013 Perşembe 18:00

Tarsus Rehberlik ve Araştırma Merkezi “Biz Sizinleyiz Projesi” kapsamında İlçemiz okullarında görev yapan istekli öğretmenlere BEP (Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı) Semineri vermiştir. Seminerlerle 48 okullumuzda 547 öğretmene ulaşılmıştır.

Yapılan seminerlerde Özel Eğitim Hizmetleri Kapsamında Kaynaştırma Eğitiminin önemini vurgulayan uzmanlar: 

Özel eğitim gereksinimi olan öğrencilere sunulan tüm özel eğitim hizmetlerinin temelinde, öğrencinin özrünü engele dönüşmesine önleme çabası yatmaktadır. Normal akranları ile aynı toplumsal kaynakları kullanmasını beklediğimiz özel eğitime ihtiyacı olan öğrencinin, eğitimi de akranları ile birlikte en az kısıtlayıcı şartlarda yapmasından daha doğal bir gerçeklik olamaz. Özel eğitim, verilen eğitimden içerik, içeriğin düzenlenişi, değerlendirme, öğretim yöntemi, kullanılan materyal yönünden yetersizliği olmayan öğrencilerin devam ettikleri okullardan ayrılır. Söz konusu okullarda, önceden hazırlanan standart programlar uygulanır. Özel eğitim de ise programlar, özel eğitime ihtiyacı olan bireyin ihtiyaçlarına göre düzenlenir. Her birey için bireyselleştirilmiş eğitim programı (BEP) hazırlanarak uygulanır. BEP öğrencinin, ailenin, öğretmenin ihtiyaçları doğrultusunda belirlenen amaçlara ulaşmasını sağlayacak destek eğitim hizmetlerini içeren özel eğitim programıdır. BEP’i özel eğitime ihtiyacı olan öğrencinin performans düzeyi, ilgi ve yeteneklerinden hareketle öğrenciye özgü hazırlanmış ünitelendirilmiş yıllık ders planı olarak da düşünebiliriz. Demokrasi, imkân ve fırsat eşitliği, bireysel farklılıklar, bireysel gereksinimleri dikkate alarak planlama ve uygulama, sunulan hizmetlerden en üst düzeyde yararlanabilmek için BEP hazırlanması gerekmektedir.

Paylaş:  Facebook Twitter Google
NİHAYET KÜLTÜR MERKEZİNE NEŞTER VURULDU
KÜLTÜR - EĞİTİM

06 Aralık 2023 Çarşamba 11:30

NİHAYET KÜLTÜR MERKEZİNE NEŞTER VURULDU

Sürekli yayınlarımızdan sonra 5 yıldır kaderiyle başbaşa ve can çekişen hasta gibi atıl bırakılan ve gözgörgüsü olan 75.Yıl Kültür Kültür Merkezine nihayet Tarsus Belediyesince neşter vurularak tadilat işlemleri başlatıldı.
11:30
Mersin ''2. Uluslararası Tarsus Festivali'ne Hazır
KÜLTÜR - EĞİTİM

07 Kasım 2023 Salı 17:46

Mersin ''2. Uluslararası Tarsus Festivali'ne Hazır

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, geçtiğimiz yıl ‘Kleopatra' teması ile ilki düzenlenen Uluslararası Tarsus Festivali, bu yıl da ‘Şahmeran Yılı' teması ile gerçekleştirilecek
17:46