::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tarsus'ta Cumhuriyet Bayramı coşkusu

Cumhuriyet'in 90. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Tarsus'ta da çeşitli etkinliklerle düzenlendi.
Tarsus'ta Cumhuriyet Bayramı coşkusu
Haber Giriş:
30 Ekim 2013 Çarşamba 09:01

Cumhuriyet'in 90. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Tarsus'ta da çeşitli etkinliklerle düzenlendi.

Kutlama programı İlçe Kaymakamı Tarsus Kaymakamı Hasan Göç, Garnizon Komutanı Albay Abdulkadir Yavuz ile  Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Ardından Şehir Stadında gerçekleştirilen törenler saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Ardından  Tarsus Kaymakamı Hasan Göç, Garnizon Komutanı Albay Abdulkadir Yavuz Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Tarsus Kaymakamı Hasan Göç, yaptığı konuşmada,

“Cumhuriyetimiz ilelebet payidar olsun. Büyük Önder Atatürk’ün büyük zekası ve önderliğinde, Türk Milletinin verdiği inanç ve fedakarlık timsali ile bu büyük kurtuluş savaşının bir yıl dönümdeyiz. Milletimiz artık geri dönüşü olmayan bir noktaya geldi. Devletimizin yönetim biçimi Cumhuriyet olacaktı. Uygarlık savaşındaki mücadelemiz bir cephede daha başarıyla sonuçlandı. Türk milleti artık kendi kendini yönetecekti. Demokrasinin kurulu geliştirilmesi için her önemli ve ilk taşlar böylece devletimizin temellerini konuldu. Bu uygarlık mücadelemizde çok önemli merhaleler katettik. Ancak bunların hiçbiri  yeterli değil. Ve asla durmamız çalışmamız, uygarlık yolunda büyük adımlar atmamız gerekmektedir. Eğer biran gaflet içerisine düşersek bu çetin kurtuluş savaşı mücadelesini  tekrar yapmamız gerekebilir. Bunu örneklerini günümüzde yakın çevremizde çok trajik bir biçimde müşaade etmekteyiz. Kurtuluş savaşımızla başladığımız top yekün mücadelemizi sonuna kadar devam ettirmemiz asla tereddüt göstermemiz  gerekmektedir.Çağımızın sahte ve  iki yüzlü olan ama  uygar geçinen emperyalist güçlerin kendi menfaatleri için küçük, güçsüz bırakılmış ülkeleri nasıl yağmaladığını ve parçaladığını, insanları  nasıl sefalet ve felakete  sürüklediklerini unutmayalım. Birliğimizi ve bütünlüğümüzü  korumak ve sürdürmek için heyecanımızı, gayretimizi daima  canlı tutalım. Cumhuriyetimizin kuruluşunun yıldönümünde bu yüksek değere sahip olmabilmek için yaptığımız kurtuluş savaşını bizlere tekrar hatırlatması gelecek için bize güç ve heyecan vermesi dileğiyle hepinizin Cumhuriyet bayramını kutlarken, Cumhuriyeti  bize  emanet eden Yüce Atatürk’e saygı ve minnetimizi sunuyorum”diye konuştu.

Atletizm yarışmasında dereceye girenlere madalya ve çeşitli armağanlar verdi.

   Törende çeşitli gösteriler de sunuldu.

Törenlere Cumhuriyet Başsavcısı Yavuz Temizel,Adalet Komisyonu Başkanı ve 1.Ağır Ceza Mahkemesi başkanı Mustafa Şen, Tarsus Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy,Tarsus Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir ile diğer yetkililer katıldı.

Paylaş:  Facebook Twitter Google
Diğer Fotoğraflar