::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

TARSUS'TA CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU

Cumhuriyet'in 97. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Tarsus'ta da çeşitli etkinliklerle düzenlendi
TARSUS'TA CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU
Haber Giriş:
30 Ekim 2020 Cuma 09:19

Sertel Otcu, Garnizon Komutanı Şükrü Uzundağ,Tarsus Belediye Başkanı Dr.Haluk Bozodğan ve Cumhuriyet Başsavcısı  Ramazan Murat Tiryaki tebrikleri kabul etti.

Ardından Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu,günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

‘’ Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. yıldönümünde aziz milletimizin  29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum, kutluyoruz.

Cumhuriyetimiz 20. yüzyılın en muhteşem olaylarından biridir. Çünkü bizi bu muhteşem olaya taşıyan süreçte tam bağımsızlık için, eşitlik için, uygarlık için ve millet için adanmış, feda edilmiş hayatlar ve idealler vardır.

Atatürk’ün “Türk Milletinin tabiat ve adetlerine en uygun idare” ve “en büyük eserim” dir diyerek bizlere emanet ettiği Cumhuriyet, kalkınmanın, çağdaşlaşmanın, hukuk devleti ilkelerini tesis etmenin ve kayıtsız şartsız , halk egemenliğinin hayat bulduğu yegane rejimdir.  Cumhuriyet demokrasiyi    yeşerten geliştiren en iyi sistemdir. Kişinin hak ve özgürlükleri bu sistem içinde güvenceye alınabilir. Cumhuriyet yine  akla, bilime, toplum ihtiyaçlarını gidermeye en uygun devlet biçimidir.  Cumhuriyet ahlaki fazilete dayanan bir idaredir. Ulu Önder’in deyişiyle  Cumhuriyet fazilettir”

97 yaşını kutlayan Cumhuriyetimizle ve ona hayat veren aziz milletimizle iftihar ediyoruz.

Kaotik bir süreçten geçen içinde yaşadığımız coğrafyada ve dünyada 29 Ekim Cumhuriyet  Bayramını el ele vererek, kenetlenerek bağımsız ve onurlu yaşama azmimizi tazeleyerek ve geleceğe güvenle bakarak kutluyoruz.

 

Daha birkaç yıl önce  birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize, vatanımıza, istiklalimize, Cumhuriyetimize kast eden 15 Temmuz darbe ve işgal girişimi milletimiz tarafından sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde önlenerek  bertaraf edilmiştir.

Milli Birliğimizi ve bütünlüğümüzü gözümüz gibi koruyacağız. Vatan için canını feda eden şehitlerimizin emanetine sahip çıkacağız. Teröre asla taviz vermeden ülkemiz üzerine oynanan bütün kirli oyunları boşa çıkarmaya devam edeceğiz. Mücadelemiz devam ediyor. 

 

Bu yıl  Covid-19 salgını nedeniyle daha Cumhuriyet Bayramımızı daha sınırlı bir kapsamda ve salgın önlemleri çerçevesinde kutluyoruz. Bu nedenle salgın döneminde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Bu dönemde  cansiparhane çalışan  başta sağlık çalışanlarımız ile diğer tüm kurum ve kuruluşlardaki çalışanlara şükranlarımızı sunuyoruz.

 

Bize, Cumhuriyetle birlikte yaşama onurunu veren başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere Cumhuriyetimize hayat verenleri ve aziz şehitlerimizi, gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.

Cumhuriyetimizin 97. yaşı  kutlu olsun. Milletimiz ve Devletimiz sonsuza dek var olsun. Bayramınız kutlu olsun”

 

Törenlere Adalet Komisyonu başkanı Engin Koç, Jandarma komutanı Binbaşı İnanç Marım,Tarsus Emniyet müdürü Ercan Elbir,  siyasi parti temsilcileri ,daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Paylaş:  Facebook Twitter Google