::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tarsus'ta Hacılar Dualarla Uğurlandı

Tarsus'ta hacı adayları kutsal topraklara dualarla uğurlandı.
Tarsus'ta Hacılar Dualarla Uğurlandı
Haber Giriş:
17 Ağustos 2016 Çarşamba 08:58

Tarsus’ta hacı adayları kutsal topraklara dualarla uğurlandı.

Tarsus Müftülüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre  Diyanet İşleri Başkanlığı ve Tarsus ilçe Müftülüğü organizasyonu ile Tarsus’tan kutsal topraklara gidecek hacı adayları için Tarsus Ulu Camii önünde uğurlama töreni düzenlendi. Programa Tarsus Müftülüğü personel Şube Müdürü Ahmet Ali Korkmaz, din görevlileri ve çok sayıda hacı yakını katıldı. Hacı adaylarını uğurlama programı, Homurlu mescidi İmam-Hatibi Ekrem Aratekin’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Tarsus Müftülüğü Personel şube müdürü Ahmet Ali korkmaz,uğurlama töreninde  “Şu ana kadar hayatınızda gerçekleştirdiğiniz yolculukların en önemlisine çıkıyorsunuz. Artık o mübarek beldelerin kokusunu hissetmeye başlamışsınızdır. Size düşen o mübarek topraklarda, o güzel ortamda Allah'ın bir farz olarak, İslam'ın bir şartı olarak hepimize emrettiği bu ibadeti en güzel şekliyle, her anını, her saniyesini değerlendirerek geçirmek olmalıdır" dedi. Hacı adaylarının "Allah'ın güvencesine sahip insanlar" olduğunu dile getiren Korkmaz, hacı adaylarının "melekleri kıskandıran bir ibadeti yaşayacağını ve bu ibadetin onları Allah katında çok değerli hale getireceğini" söyledi. Korkmaz, "Aslında siz sadece Kabe’ye, Arafat’a, Mina’ya değil, cennete doğru yolculuğa çıkıyorsunuz" dedi.

Bu yolculuğun sıradan bir yolculuk olmadığını ifade eden Ahmet Ali korkmaz: "bembeyaz ihram elbiseleri giyerek dünyadaki makamdan, mevkiden, rütbeden, rozetten her türlü imtiyazdan sıyrılarak kardeşliğin tadını sonuna kadar yaşayacağınız bir yolculuk" olduğunu söyledi. Hacı adaylarının, "Dünyanın dört bir tarafından gelen kardeşleriyle eşitlenme bilincine sahip olacağı bir yolculuğa" çıktıklarını belirten Keleş, "Bu yolculuğa çıkan kardeşlerimiz Peygamber Efendimizin mübarek nitelendirmeleriyle ‘Allah'ın misafiri’ adını almaktadırlar" dedi.

Ahmet Ali Korkmaz, hacı adaylarının yıllarca beklediklerini ve yıllarca bu yolcuğun özlemiyle yaşadıklarını, şu anda Türkiye'de milyonlarca kişinin hacca gitmek için sırada beklediğini kaydetti.

Konuşmaların ardından Tarsus Müftülüğü Şube Müdürü Ahmet Ali Korkmaz ile topluca dua eden hacı adayları, yakınları tarafından mübarek topraklara uğurlandı.

Paylaş:  Facebook Twitter Google