::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

TARSUS'TA İNSAN HAKLARI GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

10 Aralık Dünya İnsan Hakları günü, Tarsus'ta düzenlenen törende konuşan Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu ‘'İnsan haklarına hepimiz riayet etmeliyiz'' derken Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğanise ''Özgür ve adil bir toplumda yaşamak hepimizin hakkı' ifadelerini kullandı
TARSUS'TA İNSAN HAKLARI GÜNÜ ETKİNLİKLERİ
Haber Giriş:
11 Aralık 2019 Çarşamba 11:47

 10 Aralık Dünya İnsan Hakları günü, Tarsus’ta düzenlenen törenlerle kutlandı.

Kaymakam Kadir Sertel Otcu, Belediye Başkanı Dr.Haluk Bozdoğan katılımıyla etkinlik kapsamında Atatürk Anıtına çelenk konuldu.

Kaymakam Otcu burada düzenlenen törende yaptığı konuşmada, insanın en önemli hakkının yaşama hakkı olduğunu, belirterek’’ “İnsan hakları hepimize gereklidir. Özellikle kadınlar ve çocuklar haksızlıklara uğrarken her konuda insan haklarına hepimiz riayet etmeliyiz.” dedi.

Tarsus Belediye Başkanı Dr.Haluk Bozdoğan da  İnsan hakları Evrensel Bildirgesi’nin birinci maddesine dikkat çekerek sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Bütün insanlar eşit doğalarla. Birbirimize karşı saygı, sevgi,  anlayış ve kardeşlik anlayışı işe davranmalıyız. Özgür ve adil bir ülke veya bir dünyada yaşamak hepimizin hakkı. Bu vesile ile tüm insanlığın 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü kutlu olsun” dedi.

Atatürk Anıtındaki törenlere  Ak parti Tarsus İlçe başkanı Nevzat çetin, MHP ilçe başkanı Ertuğrul Bodur, İyi Parti ilçe başkanı Danyal Mercan ,Tarsus Belediye Başkan  yardımcıları  Ünzile Kuru,  Muttalip Bobuşoğlu, bazı kurum amirleri, CHP’li bazı Belediye Meclis üyeleri Tarsus-Çamlıyayla Muhtarlar derneği başkanı Mustafa Naci Güllü, Türk Eğitim Sen Tarsus şube başkanı Yaşar  Yılmaz, sivil toplum kuruluşları ile dernekler katıldı.

Program katılımcıların Atatürk Anıtı önünde toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Etkinliklere İstemihan Talay Yatılı Bölge Ortaokulunda devam edildi.

Paylaş:  Facebook Twitter Google