::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tarsus'ta Mekke'nin fethi Coşkuyla kutlandı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Tarsus Şubesi'nce Mekke'nin Fethi'nin 1383'üncü yıldönümü nedeniyle bir etkinlik düzenlendi.
Tarsus'ta Mekke'nin fethi Coşkuyla kutlandı
Haber Giriş:
02 Ocak 2014 Perşembe 18:39

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Tarsus Şubesi’nce Mekke’nin Fethi’nin 1383’üncü yıldönümü nedeniyle bir etkinlik düzenlendi.

Müftülük Konferans Salonundaki etkinliğe Tarsus Kaymakamı Hasan Göç, Ak Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, Ak Parti Tarsus İlçe Başkanı Hasan Podak, Saadet Partisi Tarsus ilçe başkanı Hüsamettin Alınmış,  Ak Parti Tarsus Belediye Başkan aday adayları Hakkı Meniz,İbrahim Gül, Ahmet Ak, Ahmet Ceylan ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Kuran tilavetinin ardından Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Tarsus şube başkanı Hilmi Tuzcu, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada,“ ’31 Aralık  miladi takvime göre yılın son günü olmakla birlikte aynı zamanda  kutlu şehir Mekke’nin fethedildiği gündür.  Biz Anadolu Gençlik Derneği olarak aziz milletimizin asil evlatlarını bu savruluştan kurtarmak için  her yıl kutlu şehir Mekke’nin Fethi’ni kutlama programları düzenlemekteyiz. Bu yılda  eğitimci- edebiyatçı yazar  sayın Nihat Altıparmak beyefendi ‘’Kutlu Çile, Büyük Fetih, Mutlu Son’’isimli programımıza iştirak etti.  Bir tarafta Hıristiyan adeti yılbaşı kutlamaları, bir tarafta Mekke`nin fethi kutlamaları. Böyle hak ile batılın kalın çizgiler ile ayrıldığı bir gecede aramızda bulunduğunuz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

Eğitimci- edebiyatçı yazar  sayın Nihat Altıparmak ‘’Kutlu Çile, Büyük Fetih, Mutlu Son''konulu bir konferans verdi.

Konuşmaların ardından  İmam Hatip Öğrencilerinin okuduğu ilahi ve ezgi seslendirdiler. Yapılan konuşmalardan sonra İmam Hatip Lisesi bünyesinde gerçekleştirilen futbol turnuvasında dereceye girenlere hediyeleri verildi.

Paylaş:  Facebook Twitter Google
Diğer Fotoğraflar