::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tarsus'ta narda hasat sezonu başladı

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, ‘'Başlayan nar hasadı ile sezonun bereketli geçmesini diliyorum.''
Tarsus'ta narda hasat sezonu başladı
Haber Giriş:
12 Ekim 2017 Perşembe 19:09

 

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya,bu yıl Tarsus genelinde yaklaşık 30 bin dekar alanda İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne kayıtlı 443 üreticimizin yüksek rekolte beklediğini  nar hasadında ürünlerin ihracat kalitesinde olduğunu ifade ederek’’,Başlayan nar hasadı ile sezonun bereketli geçmesini diliyorum.’’

 

 

Başkan Kaya,yazılı açıklamasında "Tarsus Mersin ilindeki toplam 2 milyon nar ağacının 1,5 milyonuna sahip. Ağaç sayısı olarak ve rekolte olarak Adana'dan daha yüksek bir potansiyele sahip.Antalya nar üretiminin ise nerdeyse yarısına sahip potansiyelde.En çok ihracatın gerçekleştiği ülkeler arasında yer alan Rusya ile Türkiye'nin arasındaki gelişmeleri takip eden üreticilerimiz ve ihracatçılarımız bu yıl fiyat açısından umutlu.Geçen hafta kentimize de gelerek incelemelerde bulunan Rusya Tarım Heyeti temaslarını bitirdi.

Umuyoruz ki; daha önce olduğu gibi Tarsus'un Nar konusunda da tercih edilmesidir. Borsa olarak hizmet verdiğimiz soğuk hava depolarına üreticilerimiz ve üyelerimiz narlarını depolamaya başladı.Bu yıl ülke genelinde nar üretiminde belirgin bir azalma var.

 

İç piyasa ve dış piyasa için kaliteden ödün vermeyen üyelerimiz ürünlerini iç ve dış pazarın istediği kalitede, kalibrede depolamaya başladı. Şu anki fiyatlardan üretici de tüccar da memnun.  Tarsus çiftçisi, ülkemizin en güzel narını yetiştirmeye devam edecek." dedi.(kaynak:Tarsus Ticaret Borsası)

Paylaş:  Facebook Twitter Google