::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tarsus'ta organ ve doku bağışı

Tarsus'ta Yılbaşından bu yana 400 kişinin organ ve doku bağışında bulunduğu bildirildi.
Tarsus'ta organ ve doku bağışı
Haber Giriş:
09 Kasım 2018 Cuma 09:10

Tarsus’ta Yılbaşından bu yana 400  kişinin organ ve doku bağışında bulunduğu bildirildi.

Tarsus İlçe Sağlık müdürlüğünce 3-9 kasım ''Organ Nakli Haftası'' dolayısıyla ‘’Bağışlanan Her organ Yaşama Tutulan bir insan demektir’’sloganıyla kaymakamlık karşısında organ bağışı standı açıldı.

Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, Tarım ve Orman ilçe müdürü Hayri Erdoğan, Milli Eğitim müdürü Mehmet Metin, Tarsus ilçe sağlık müdürü Dr.Füsun Kaleli, SYDV mütevellisi Yılmaz Alinç, açılan standı ziyaret etti.

Tarsus İlçe Sağlık müdürü Dr.Kaleli,vatandaşları organ bağışı konusunda bilinçlendirmenin amaçlandığı, bu çerçevede bu yıl içinde açılan stantta şimdiye kadar 400 kişinin organlarını bağışladığını söyledi.

Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal da vatandaşları organ nakli konusunda duyarlı olmaya çağırdı.

Kaymakam Yüksel Ünal, “Yasal desteğe sahip olmasına rağmen organ ve doku nakli hizmetlerinin geliştirilmesinde en önemli husus organ ve doku bağışının temini, bu bağışın artırılması için kamuoyunda bu konudaki bilgi eksikliğinin giderilmesi, organ bağışı bilincinin geliştirilmesi ve halkın organ ve doku bağışı konusunda teşvik edilmesi gerekmektedir.’’dedi.

Tarsus İlçe Sağlık müdürü Dr.Füsun Kaleli, organ bağışı standı açarak vatandaşları organ bağışı konusunda bilinçlendirmenin amaçlandığını, bu çerçevede şehrin değişik noktalarında  açılan stantta şimdiye kadar 400 kişinin organlarını bağışladığını söyledi.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google