::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tarsus'ta Recep Kara Başpehlivan Oldu

Tarsus Belediyesi tarafından düzenlenen Eshab-ı Kehf'te Hıdırellez etkinlikleri kapsamında organize edilen Karakucak Güreşleri'nde Recep Kara başpehlivan oldu.
Tarsus'ta Recep Kara Başpehlivan Oldu
Haber Giriş:
11 Mayıs 2015 Pazartesi 08:59

Tarsus Belediyesi tarafından düzenlenen Eshab-ı Kehf’te Hıdırellez etkinlikleri kapsamında organize edilen Karakucak Güreşleri'nde Recep Kara başpehlivan oldu. 

75. Yıl Açık Hava Gösteri Merkezi’nde yapılan güreşlere Tarsuslular yoğun ilgi gösterdi. Güreşlerin finalinde karşı karşıya gelen Recep Kara rakibi Sait Bingöl’ü yenerek başpehlivan oldu. Sait Bingöl ikinci, Halil Hopur üçüncü oldu.

382 sporcunun katıldığı Karakucak Güreşleri'nde kilolara göre değişik para ödülü ve hediyeler dağıtıldı.

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, etkinliği ata sporunu gelecek nesillere sevdirmek ve yaşatmak amacıyla düzenlediklerini söyledi.

Güreşçilere başarılar dileyen Başkan Can, “Ata sporumuz karakucak güreşini Tarsus’ta yaşatmaya çalışıyoruz. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Burhanettin Kocamaz’ın başlatmış olduğu sporu bizde devam ettiriyoruz. Çok güzel müsabakalar izledik. Güreşçilerimizin hepsini canı gönülden tebrik ediyorum” dedi.

Ata sporunu yaşattığı için Başkan Can’a teşekkür eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “21 yıl önce sizlerle beraber bu kutlu yola çıktık, Allah’a binlerce kez şükür 20 yıl sizlerle beraber Tarsus’u birlere getirdik. Şimdide hizmetlere kaldığı yerden sayın Şevket Can kardeşimiz sürdürüyor. İnşallah çıtayı daha da yükseltecek, Tarsus’un daha da ileri noktalara getirecek. Biz belediyeciliği geçmişten geleceğe bir köprü olarak görüyoruz. Bütün kültür değerlerimiz sahip çıkıyoruz. Gençleri bir araya getirmek için her türlü spor faaliyetlerini gerçekleştiriyor, onlara mekanlar hazırlıyoruz. İşte bugün gerçekleştirdiğimiz artık geleneksel hale gelmiş, Eshab-ı Kehf’te Hıdırellez etkinlikleri çerçevesinde ata sporumuz güreş bugün bir kez daha sahnede. Bugün burada bizleri biraraya getirdiği için başta Şevket Başkanımız olmak üzere tüm belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

Oldukça çekişmeli geçen müsabakalar sonunda dereceye girenlere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Müsabakalarda, Metin Güllücü 28, Ahmet Cizir 35, Eren Duran 38, Yunus Çiftçi 42, Mehmet Uğurcan 43, Osman İşcan 50, Muhittin Çiftçi 54, Nebi Uzun 60, Şenol Çalık 66, Mehmet Oktay 74, Musa Gürbüz 84, İsa Göçen 96 kiloda birinci oldu.

Paylaş:  Facebook Twitter Google