::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tarsus'un yeni mezarlık alanının tahsisi ve projesi bitti

Seçer ‘'Tarsus'ta Çamlıyayla Yolu'nda Eshab-ı Kehf sapağını hemen geçince Sucular'da bir yeni mezarlık alanının tahsisi ve projesi bitti. Onu hayata geçiriyoruz”
Tarsus'un yeni mezarlık alanının tahsisi ve projesi bitti
Haber Giriş:
02 Ekim 2019 Çarşamba 10:40

Mersin Büyükşehir  Belediye başkanı Vahap Seçer, ‘’Tarsus’ta, Çamlıyayla Yolu’nda Eshab-ı Kehf sapağını hemen geçince Sucular’da bir yeni mezarlık alanının tahsisi ve projesi bitti. Onu hayata geçiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Tarsus’ta yaklaşık 50 yıl mezarlık ihtiyacını karşılayacak fiziki yapıya sahip Sucular Şehir Mezarlığı’nı Mersin’e kazandırıyor. Büyükşehir ekipleri, mezarlıkta çevre düzenleme ve ıslah çalışmalarına başladı. Yeni mezarlık alanının en kısa sürede kullanılmaya başlanılması planlanıyor.

Tarsus-Çamlıyayla yolu üzerindeki Sucular Mahallesi’nde tahsis edilen 359.000 m²’lik alanda yer alacak mezarlık, toplam 50 bin adet lahit mezar ve 530 adet şehitlik lahit mezar ile hizmet verecek.

Modern yapıya ve kolay ulaşıma sahip

Dini bayramlar ve özel günlerde yoğun ziyaretçi akınına uğrayan mezarlıklarda yaşanan mezarlık içi ulaşım sıkıntısının da Sucular Şehir Mezarlığı’nda önüne geçmek için planlamasını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, mezarlık içerisindeki 15 metrelik ana yollar ve 7 metrelik ara yollar ile vatandaşların mezarlık içerisindeki hareket alanlarını genişletirken, tasarlanan modern yapısıyla ziyaretçilere, mezarlıklara kolay ulaşım imkanı sunacak.

Alan içerisinde yer alacak mezarlık bilgi sistemleri ile vatandaşlar ziyaret edecekleri mezarları kolay bir şekilde bulacak

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google