::
18 Nisan 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Taziye Evi Kültürü Tarsus'ta Yaşıyor

Tarsus Belediyesi tarafından kentin değişik mahallerinde yapılan taziye evlerinden memnuniyetlerini dile getiren vatandaşlar, Belediye Başkanı Şevket Can'a teşekkür ettiler.
Taziye Evi Kültürü Tarsus'ta Yaşıyor
Haber Giriş:
06 Ocak 2017 Cuma 11:57

memnuniyetlerini dile getiren vatandaşlar, Belediye Başkanı Şevket Can’a teşekkür ettiler.

Özellikle Gazipaşa Mahallesinde yapılan ve haftada ortalama 2 taziyenin olduğu taziye evinin önemini anlatan mahalle sakinleri kışın, çamurundan, soğuğundan, ayazından ve taziye telaşından kurtulduklarını dile getirdiler.

Taziye evinin mahallenin en önemli ihtiyaçlarından biri olduğunu dile getiren vatandaşlar, “Çok amaçlı olarak kullanabildiğimiz, geniş salonları olan, bayan ve erkek bölümlerinin ayrı olduğu, içindeki mutfağı, özel odası, abdest bölümü, hijyenik tuvaletleri bunan taziye evi sayesinde büyük kolaylık yaşıyoruz. Yakınlarımızı kaybettiğimizde, gerek maddi, gerek manevi, gerekse duygusal anlamda son derce sıkıntılı bir dönem yaşıyoruz. Böylesine üzücü bir anda bile, bu acıyı paylaşmak için gelen insanları taziye evinde ağırlamak son derece örnek bir davranış oluyor.”

 

“İnsanoğlu ölümlü bir varlıktır.” Diyen vatandaşlar, “İnsanlar doğanın kanunu gereği doğar, büyür ve ölürler. İnsanların mesut anlarında olduğu gibi kara günlerinde de dostluklarını göstermeleri gerekir.  Bir kimsenin ölümü halinde derhal ilgilenip yardıma koşmak en büyük insani görevdir. Böyle kederli günde vefat eden kişinin yakınlarını kederleriyle baş başa bırakmak doğru değildir. Onlarla ilgilenmek, yapılacak işlerde onlara yardımcı olmak insanlık görevidir. Belediye başkanımız sayın Şevket Can’da bu duyarlılığı göstermiştir. Allah kendisinden ve ekibinden bir kez daha razı olsun” diyerek duygu ve düşüncelerini dile getirdiler

Paylaş:  Facebook Twitter Google