::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

TEKKE MAHALLESİ KAPALI SEMT PAZARI TÖRENLE AÇILDI

Tarsus Belediyesi tarafından Tekke Mahallesinde yapımı tamamlanan Kapalı Semt Pazarı düzenlenen törenle hizmete girdi
TEKKE MAHALLESİ KAPALI SEMT PAZARI TÖRENLE AÇILDI
Haber Giriş:
11 Mart 2019 Pazartesi 09:21

Tarsus Belediyesi tarafından Tekke Mahallesinde yapımı tamamlanan Kapalı Semt Pazarı düzenlenen törenle hizmete girdi.

Programda ilk olarak söz alan Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı İsmail Hakkı Alkaş, “Mahallemizin ihtiyaçlarından biri de kapalı semt pazarıydı. Yağmurda çamurda hem vatandaşlar, hem de esnaflar çok mağdur oluyordu. Bu proje bu açıdan çok anlamlı. Başta Başkanıma ve emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum. Başkanımızın yanındayız” dedi.

Tarsus Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, “Bizim en güzel yanımız şehrimizde ayrım yapmadan, ötekileştirmeden  Allah rızası için hizmet ettik. Kapalı Semt Pazarımız Cumhuriyet Mahallemize ve Tekke Mahallemize hayırlı uğurlu olsun. Bu bölge sanayi sitesi olduğu için şunu da belirtmek istiyorum. Kemalpaşa Sanayi sitesinde 157 arsamız vardı.

Daha sonra söz alan Tekke Mahallesi muhtarı Cevdet Akkaya, “Böyle bir güzel bir hizmeti mahallemize kazandıran başta Şevket Can olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ayrım yapmadan hizmet eden şehrimizin birleştirici gücü Şevket Can başkanımızın her zaman yanındayız. Allah kendisinden razı olsun” dedi.

Ayrım yapmadan hizmet ettiklerinin altını çizen Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Tarsus’ta birliğin, beraberliğin adresi olduklarının altını çizdi ve görevde oldukları süre boyunca yaptıkları projelerden bahsetti.

Tarsus Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, “Bizim en güzel yanımız şehrimizde ayrım yapmadan, ötekileştirmeden  Allah rızası için hizmet ettik. Kapalı Semt Pazarımız Cumhuriyet Mahallemize ve Tekke Mahallemize hayırlı uğurlu olsun. Bu bölge sanayi sitesi olduğu için şunu da belirtmek istiyorum. Kemalpaşa Sanayi sitesinde 157 arsamız vardı. Oradaki arsalarımızı 1 lira dahi kar etmeden 157 esnafımıza satarak bu dükkanların yapılmasına vesile olduk. Oradaki arsaların metresi şu anda 300-350 lira, bizden arsa alan hemşerilerimiz bire üç kazandı. Helal hoş olsun. Mevcut sanayi sitesinde Hamit Tuna başkanımızla gezerken en büyük ihtiyaçlarından biri duvarla sanayi sitesinin çevrilmesiydi. Başkanım dedim, yarı bizden yarı sizden ne zaman isterseniz duvarı çekmeye hazırım demiştim. Ama daha sonraki görüşmelerimizde karar aldık. Allah’ın izniyle seçimden sonra büyükşehirle birlikte bu duvarı yapacağız ve esnaflarımızdan bir lira dahi almayacağız. Kemalpaşa sanayi sitemizde cami projemiz hazır. İkinci dönem dernek kurulursa, kazı bize ait, beton bize ait olmak üzere maddi olarak ta destekleyerek Kemalpaşa Sanayi sitesi camimizi yapacağız. Adana vakıflar bölge müdürlüğüne ait arsaya 40 dükkan sığıyor. Projesi hazır. Adana bölge müdürlüğü ile arkadaşlarımız görüşmelere başladı. Bu yıl tahsis hakkını aldığımız zaman sanayimize 40 dükkan inşaatını da yapacağım ve esnaflarımıza da teslim edeceğim. Eski maliye bakanımız sayın Lütfü Elvanla yapmış olduğum görüşmede araç muayene istasyonu Tarsus’umuz için gerekli dedim. Yer bizden dedim. İnşallah çaba sarf edeceğini belirtti. İkinci dönem emeklilerimize konut projemiz devam edecek. Diğer toplu konut projelerimiz için arsalarımız hazır. Berdan projemiz etap etap baraja kadar devam edecek. Kleopatra meydanını inşallah yapacağız. Fevziçakmak mahallemizdeki arsaya pazaryeri ve spor kompleksi yapacağız. Yeşilyurt mahallemizde pazaryeri ve spor kompleksi. Eshab-ı Kehf’e seyir terası. Kapalı olan Şelale Otelini açacağız” ifadelerini kullandı.

Siyaset yapmadıklarının hizmet yaptıklarının altını çizen Başkan Can, “Biz şehrimize hizmet ettik. Biz siyaset yapmadık. Gerçek neyse hemşerilerimize onu anlattık. Yapamıyorsak yalan söylemedik. Tarsus’taki en büyük isteğim huzurumuzun ve kardeşliğimizin bozulmamasıdır. Bu ülke bu memleket bizim bu şehir bizim. Herşeyimiz bir, aynı şehrin suyunu içiyoruz, aynı havayı tenefüs ediyoruz. Birliğimizi ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermedik vermeyeceğiz. Bizler Tarsus belediyesi için hiçbir vatandaşımızın burnu kanamaması için mücadele ediyoruz. Gelirimizin azalması ve sorumluluk alanımızın bu kadar büyümesine rağmen biz hizmette destan yazdık. Diğer adaylara bakın, karşılaştırın. Bizim yaptığımız hizmetleri küçümsemeye kalkanlar yaptığımız hizmetlerin yerlerini kimseye sormadan bulamazlar. Hizmet bizim işimiz. Birlik beraberlik bizim işimiz. Bizler şu anda Cumhur İttifakımızın gücüyle huzurlarınızdayız. İki partimizin mühür basacağı yer üç hilaldir. Ama bu bize yetmez. Biz çalıştıysak, ayrım yapmadıysak, biz hakkımızı istiyoruz ve bütün siyasi partilerimizin oylarına talibiz. Zaten ziyaret ettiğimiz yerlerde görüyoruz. Tarsus kararını vermiş. Şevket Can 31 Martta sandıkları patlata patlata kazanacak diyor” dedi.

Program kurban kesimi, dualar ve kurdele merasimi ile son buldu. Program sonunda Başkan Can vatandaşlara file, Pazar arabası ve çocuklara hediyeler dağıttı.(HABER MERKEZİ)

 

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
MAHMUT TAT ''TARSUS İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ''
GÜNCEL

27 Mart 2024 Çarşamba 10:14

MAHMUT TAT ''TARSUS İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ''

Cumhur İttifakı Tarsus Belediye Başkan adayı inşaat mühendisi Mahmut Tat, seçimi kazandıkları takdirde yapacağı ilk işi söyledi
10:14
SOYDAN İLE TAT FERAHİM ŞALVUZ VE ATATÜRK
GÜNCEL

27 Mart 2024 Çarşamba 09:56

SOYDAN İLE TAT FERAHİM ŞALVUZ VE ATATÜRK

MAHALLESİ'NDE VATANDAŞLARLA KUCAKLAŞTI,BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
09:56
MAHMUT TAT'TAN ESNAF ZİYARETİ
GÜNCEL

25 Mart 2024 Pazartesi 11:29

MAHMUT TAT'TAN ESNAF ZİYARETİ

11:29