::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Temsili Askerlik Yapan Engelli Vatandaşlarımız Terhis Belgelerini Vali Çakacak'ın Elinden Aldı

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Engelliler Haftası münasebetiyle Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı tarafından organize edilen ‘Temsili Askerlik Yemin ve Terhis Töreni'ne katılarak, bir günlüğüne dahi olsa askerlik vazifesinin onurunu ve gururunu yaşayan engelli vatandaşlarımıza terhis belgelerini verdi.
Temsili Askerlik Yapan Engelli Vatandaşlarımız Terhis Belgelerini Vali Çakacak'ın Elinden Aldı
Haber Giriş:
18 Mayıs 2017 Perşembe 09:55

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Engelliler Haftası münasebetiyle Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı tarafından organize edilen ‘Temsili Askerlik Yemin ve Terhis Töreni’ne katılarak, bir günlüğüne dahi olsa askerlik vazifesinin onurunu ve gururunu yaşayan engelli vatandaşlarımıza terhis belgelerini verdi.

 

Mersin Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamaya göre Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı’nda düzenlenen törene Vali Özdemir Çakacak’ın yanı sıra Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, il protokolü, askeri erkan ile engelli vatandaşlarımız ve aileleri katıldı.

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende yaptığı konuşmada yüce Türk Milletinin vatan sevgisinin bir göstergesi olarak nitelendirdiği temsili askerlik uygulamasının dünyada ilk ve tek olma özelliğine vurgu yapan Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Yıldız konuşmasının devamında, “Temsili askerlik uygulaması kapsamında engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin 1 gün süresince askeri ortamı yaşama ve bu hazzı tatmalarına imkan sağlamaya çalıştık. Aramıza katılan silah arkadaşlarımızın ve ailelerinin duygu ve düşüncelerini paylaşmak bizlere manevi bir güç vermiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri’ne katılan silah arkadaşlarımızın bugün burada edecekleri yemin, ömürleri boyunca haklı gururları olacaktır.” ifadelerini kullandı ve konuşmasının sonunda terhis olan engelli erlere hitaben “Sizlerin sevgisinde, düşüncelerinde ve başarılarında engel yoktur. Tüm engelli vatandaşlarımıza, ailelerine ve katılımcılara teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların ardından düzenlenen yemin töreninde denizci er olarak temsili askerlik yapan 26 engelli vatandaşımızın terhis heyecanına ortak olan Vali Özdemir Çakacak, omuz omuza silah ve bayrak üzerine el basarak yemin eden engelli vatandaşlarımıza terhis belgelerini verdi. Duygu dolu anlara sahne olan yemin töreninde, engelli vatandaşlarımız ve ailelerinin yaşadıkları gurur ve sevinç ise görülmeye değerdi.

 

 

Yemin töreni sonrasında kürsüye çıkan engelli erlerden Ramazan Barış, vatani görevi yapmanın onurunu bir günlüğüne dahi olsa en üst seviyede yaşadığını ifade ederek başladığı konuşmasını “Artık bizim de anlatabilecek askerlik anılarımız oldu” diyerek sonlandırdı. Engelli Er’in konuşmasının ardından tören Vali Çakacak, protokol üyeleri ve engelli vatandaşlarımızla birlikte terhis pastasının kesilmesiyle devam etti.

 

Tören sonunda verilen kokteylde masaları tek tek dolaşan Vali Özdemir Çakacak, engelli erlerle ve aileleriyle yakından ilgilenerek, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.(kaynak:Mersin Valiliği)

Paylaş:  Facebook Twitter Google