::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

TERAPİ KÖPEKLERİ ÇOCUKLARIN YOLDAŞI OLDU

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen “Çocukların Yoldaşı Terapi Köpekleri” etkinliğinde, engelli bireyler İtfaiye Dairesi Başkanlığı'nın K9 arama kurtarma köpekleri Alen, Clan ve Chow ile keyif dolu bir gün geçirdi
TERAPİ KÖPEKLERİ ÇOCUKLARIN YOLDAŞI OLDU
Haber Giriş:
16 Kasım 2019 Cumartesi 10:25

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen “Çocukların Yoldaşı Terapi Köpekleri” etkinliğinde, engelli bireyler İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın K9 arama kurtarma köpekleri Alen, Clan ve Chow ile keyif dolu bir gün geçirdi

Büyükşehir Belediyesi’nin hayvan destekli terapi etkinliği sayesinde, çocuklara hayvan sevgisinin aşılanması amaçlandı. Ayrıca, engelli bireylerin hayvanlarla terapisel anlamda zaman geçirmelerini sağlayıp, çocukların hayvanlarla iletişim kurmalarına yardımcı olunması öngörüldü. Engelli bireyler, köpeklere yoğun ilgi gösterdi.

K9 köpekleri sayesinde hayvan korkuları da kalmadı

Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanı Dr. Hülya Atila, İtfaiye Dairesi Başkanı Mehmet Bahtiyar Aydın, Zabıta Dairesi Başkanı Fuat Tuğluoğlu ile 100 öğrenci ve aileleri katıldı.

Etkinlikte İtfaiye Dairesi Başkanlığı K9 arama-kurtarma köpekleri mini bir gösteri yaptı. Hayvan korkusu olan çocukların korkularını da azaltmaya yönelik düzenlenen etkinlik sayesinde hem aileler hem de engelli bireyler mutlu bir gün geçirdi. Gösteride, köpekler arama-kurtarma ve deprem anında neler yaptıklarını canlandırdı. Bu sayede köpek eğitmenleri ve K9 köpekleri ile güzel bir gösteriye imza atıldı.

Köpekler, çocukların ilgi odağı oldu

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nda köpek bakımından sorumlu olan ve aynı zamanda görme engelli Murat Kurtalan, Çin Aslanı cinsideki Chow isimli köpeği, Köpek Eğitim Uzmanı Tufan Karagöl Alman çoban köpeği cinsindeki Alen isimli köpeği ve Köpek Eğitim Uzmanı Kemal Büyükoğlu da Hollanda çoban köpeği cinsindeki Clan ile güzel ve keyifli bir gösteri sergiledi.

Gösteri sonunda engelli bireyler, Alen, Clan ve Chow ile bol bol fotoğraf çektirip, onları doyasıya sevdi. Terapi etkinliği ile köpek korkusu olan çocukların da aslında korkmaları gereken bir durum olmadığı ortaya koyulmuş oldu.

Uzman Karagöl: “Bugünkü atmosfer ve katılımcılar süperdi”

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nda görevli Köpek Eğitim Uzmanı Tufan Karagöl, “Biz burada otistik ve down sendromlu çocuklar ile beraber eğitimler yapıyoruz. İnsanların köpekle yaşamasının ne kadar önemli olduğunu anlatıyoruz. Belediyemiz’in kendi yerleri var. Birçok okulda gösteriler yapıyoruz. Köpekle insanın ne kadar önemli bir yerde olduğunu anlatıyoruz. Sağ olsun katılımcılar da çok fazla. Arama kurtarma köpeği ile gösteri yaptık. Bugünkü atmosfer süperdi. Katılımcılar süper. Öğrencilerin, çocukların gülmesi, inanın bize her şeye bedel oluyor” dedi.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google