::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

TGF'den MGC Yeni Yönetimine hayırlı olsun ziyareti

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Başkanı Yılmaz Karaca, Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı R. Kaya Tepe ve yeni yönetime hayırlı olsun ziyaretinde bulundu
TGF'den MGC Yeni Yönetimine hayırlı olsun ziyareti
Haber Giriş:
14 Aralık 2019 Cumartesi 09:57

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Başkanı Yılmaz Karaca, Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı R. Kaya Tepe ve yeni yönetime hayırlı olsun ziyaretinde bulundu

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca, Genel Başkan Yardımcısı Turgay Demirtaş ve Çukurova Cemiyet Başkanı Cafer Esendemir, Mersin Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek, Başkan R. Kaya Tepe ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldiler. Seçim sonucunun Mersin Basını için hayırlı olmasını dileyen TGF Başkanı Yılmaz Karaca, “Öncelikle sizlere ve yönetim kurulunuza başarılar diliyorum. İki gün önce Akdeniz turuna çıktım ve şunu bir kez daha gördüm ki, MGC Türkiye’deki en kapsamlı, en güçlü Gazeteciler Cemiyetlerinden bir tanesi. Hele hele bugün eski başkanlarımızın burada olması, beni ayrıca çok memnun etti. Mesleki sorunlar çok, bu konuda Başkan R. Kaya Tepe ve Yönetimine başarılar diliyorum.” dedi.

Konuşmasında, son yıllarda sayısı artan internet gazeteciliğinin basılı medya organları için büyük bir tehdit oluşturduğuna değinen Başkan Yılmaz Karaca, “İnternet gazeteciliği bizim için, mesleğimiz için bir yüz karası. İnternet gazeteciliğini hakkıyla, düzgün bir şekilde yapan bazı arkadaşlar var, onları destekliyoruz da. Ancak bunun dışında nereye giderseniz gidin bu işi yapan üç beş kişinin dışında ajanslara abone olarak insanları tehdit eden bir grup oluştu. Bu esasında bizim için en büyük tehlikelerden biri. Biz bundan sonra internet gazeteciliği üzerinde çok çalışmalar, çok baskılar yapmalıyız. Basın İlan Kurumu bununla alakalı bir komisyon kuracak, biz de TGF olarak her türlü desteği verip bu sorunu çözeceğimizi düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

Türkiye’de Anadolu Basınının sorunlarının çok fazla olduğunu ve bu sorunları çözmede meslek örgütlerine çok büyük görevler düştüğünü söyleyen TGF Başkanı Yılmaz Karaca, icra ilanı sorununa da değindi. Son beş aydır icra ilanlarının yok olması ile ilgili çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Karaca, “Biliyorsunuz ki son zamanlarda icra ilanlarının kaldırılması gündeme geldi. Bu ilanlar kalkarsa bizim yaptığımız hesaplara göre yüzde 30 resmi ilanda bir kayıp olacak. Zaten dibe vuran resmi ilanlar iyice yok olacak. Biz TGF olarak dört beş aydır icra ilanlarının yok olması yönündeki çalışmalarımız kapsamında en az üç defa Türkiye Büyük Millet Meclisini (TBMM), Basın İlan Kurumu ve muhalefet iktidar partilerini ziyaret ettik. Bunun kesinlikle süratle yasadan çıkarılmasını istedik. Bunun üzerine Yönetim Kurulu Başkanı ve Basın İlan Kurumu Genel Müdürü en kısa sürede Adalet Bakanı ile görüşüp bu olayı çözeceklerini söylediler. Geçen hafta bu görüşme yapıldı ve Genel Müdür beni üç gün önce arayarak bakanın söz verdiğini, bu yönde açıklama yapılacağını iletti. Sayın Bakan dün bu açıklamayı yaptı biliyorsunuz. Tabi bunda bizlerin mücadelesinin çok büyük payı var. Cemiyetlerimiz de bu konuda mücadele edip, gazetelerimizin televizyonlarımızın ilan gelirlerine sahip çıkması gerekiyor diye düşünüyorum.” dedi.

TGF Başkanı Yılmaz Karaca konuşmasının ardından MGC Başkanı R. Kaya Tepe’ye TGF rozeti taktı. 

Paylaş:  Facebook Twitter Google