::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ticaret Borsası Başkanı Kaya

Ticaret Borsası Başkanı Kaya Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İle Düzenlenen İstişare Toplantısına Katıldı.
Ticaret Borsası Başkanı Kaya
Haber Giriş:
08 Ağustos 2016 Pazartesi 08:53

 Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, Oda ve Borsa Başkanlarıyla birlikte Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan ile düzenlenen istişare toplantısına katıldı.

Tarsus Ticaret Borsası’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Oda ve Borsa Başkanları ile İstişare Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, milletin o gece köken, meşrep, parti farkı gözetmeksizin sokaklara dökülerek "Bizim birlik, beraberlik ve kardeşlikten başka güvenecek dalımız yoktur." mesajını verdi.Başkanlar istişare toplantısını değerlendiren Murat Kaya, "Bu zor süreçte Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bizleri kabul ederek Türkiye ekonomisinin ve ticaretinin ana damarlarından olan Oda ve Borsa Başkanlarının, iş dünyasının moralini ve çalışma şevkini artırdığını kaydetti.

Başkan Murat Kaya, TOBB’a bağlı Oda ve Borsaların Başkanlarının Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan ile istişare toplantısı öncesinde TOBB İkiz Kuleler’de bir araya geldiklerini, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin de katıldığı yapılan ilk toplantının ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne hareket ettiklerini, Cumhurbaşkanının kabulü ardına Başbakan  Binali Yıldırım ile birlikte olduklarını ifade etti.

TOBB ve Oda-Borsa camiası olarak, dün olduğu gibi yarın da, demokrasiden, milletimizden, devletimizden yana olmaya devam edeceğiz  diyen Başkan Murat Kaya; Başbakanlığımız tarafından 25 Temmuz tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan genelge ile 15 Temmuz Dayanışma Kampanyası başlatıldığını Borsa olarak bu kampanyaya destek verdiklerinden ve tüm üyelerimizi, halkımızı kampanyaya katkıda bulunmaya davet ettiğini bildirdi.

Başkan Murat Kaya " Bizler, ülkemizin ekonomi ve ticaret neferleriyiz.Daha güçlü bir Türkiye için , daha güçlü bir ekonomi için durmadan çalışmaktayız ve çalışmaya devam edeceğiz. Bu yolda bizi durdurmaya hiç bir güç yetmeyecektir. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın ifade ettikleri, bizlere açtıkları yolda ilerleyerek üzerimize düşeni en layıkıyla yapıyoruz, yapacağız da. FETÖ'nün 15 Temmuz gecesi Türkiye'nin bölünmez bütünlüğüne, demokrasiye, özgürlüğe ve vatanın bağımsızlığına yönelik saldırısını bir kez daha hatırlatarak, O gece gerçekleştirilmek istenen darbe girişiminde canlarını hiçe sayarak eli silahlı ve kanlı terör örgütü üyelerinin karşısında dimdik duran, ülkeyi ve demokrasiyi korumak için şahadet şerbetini içen vatandaşlarımızın geride bıraktığı ailelerine destek olmanın herkesin insani ve vatandaşlık görevidir. Türkiye'nin bu kampanyaya ses vereceğine ve büyük destekler sağlayacağına olan inancım büyüktür. Şimdi geride kalan bu emanetlerimize sahip çıkma zamanı. Şimdi birlik olma ve yaraları sarma zamanıdır. Başlatılan kampanyanın banka hesapları açılmıştır. Vatandaşlarımız yardımlarını belirtilen hesaplara yapabileceklerdir.İsteyen üyelerimiz ve vatandaşımız Borsamız aracılığı ile de bu yardımlarını yapabilirler.

Türkiye'nin geleceğine yönelik haince planlanan tehdidi bertaraf ederken hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabırlar ve yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.Demokrasi uğruna hayatlarını feda eden şehitlerimiz ve gazi olan vatandaşlarımızın aileleri ve yakınları için düzenlenen, Türkiye’nin birlik, beraberlik ve dayanışmasını gösteren bu desteğe Borsa olarak iş camiamız olarak katkıda bulunmaktan dolayı gurur duyuyorum.

Biz Güçlü Bir Milletiz, Güçlü Bir Devletiz.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google