::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

TOBB Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Koçak,faaliyet raporunu sundu

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Koçak, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 74. Genel Kurul'unda Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı olarak 2017 Faaliyet Raporunu sundu.
TOBB Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Koçak,faaliyet raporunu sundu
Haber Giriş:
16 Mayıs 2018 Çarşamba 09:46

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Koçak, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 74. Genel Kurul’unda Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı olarak 2017 Faaliyet Raporunu sundu.

Başkan Koçak, TOBB 74’üncü Genel Kurul konuşmasında şu ifadelere yer verdi:''Birliğimiz, son bir yılda, Türk iş dünyasının küresel platformlarda sesi olmaya, bir çok çok uluslu oda ve platformda ülkemizi temsil etmeye, çok sayıda uluslararası kongre ve etkinliklere katkı sağlamaya devam etti.

Şirketlerimizin dışa açılma süreçlerine ABD, Kanada, Mısır, Ürdün, Katar, Kuveyt gibi çok sayıda ülke ile düzenlediğimiz çok sayıda ortak etkinliklerle katkı sağladık.Asya Pasifik Ticaret ve Sanayi Odaları Konfederasyonu iş zirvesine ev sahipliği yapacağız.Balkan Odalar Birliği Başkanlığı Birliğimizce yürütülüyor.Ekonomik İşbirliği Örgütü Ticaret ve Sanayi Odaları Sekretaryasını İstanbul’da kuruyoruz.

ABD Ticaret Odası ile var olan işbirliğimize Türkiye’de ve ABD’deki ortak etkinliklerimizle devam ediyoruz. Türkiye’nin geleceğine yatırım yapmış, uluslararası yatırımcıların sorunlarının Cumhurbaşkanımıza aktardıkları etkinliklere ev sahipliği yaptık.

“Sınırları Aşan Global Kobiler” hedefiyle Odalarımızda 115 adet “Dış Ticaret Bilgilendirme Seminer” i gerçekleştirdik.Odalarımızda “Dış Ticaret Yatırım ve İletişim Noktaları” kurulmasıyla ihracat yapamayan üyelerimize tek noktadan hizmet üretmeye başladık.TOBB tarafından hazırlanan otomasyon programı ile ilk online A.TR Dolaşım Belgesi ile ihracat gerçekleştirilmesini sağladık.

Bu vesileyle, Komisyonumuza uygun çalışma ortamı sağlayan, başta Birlik Başkanımız olmak üzere, Birliğimiz Genel Sekreteri ve Dış Ekonomik İlişkiler Dairesi çalışanlarına teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.(kaynak:Tarsus Ticaret ve Sanayi odası)

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
Tarsus Ticaret Borsası Personellerine Ödül
12:48
Kaan Saltık'dan TSO'ya ziyaret
EKONOMİ

16 Kasım 2023 Perşembe 11:23

Kaan Saltık'dan TSO'ya ziyaret

Koluman Otomotiv Endüstri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Saltık Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak'ı ziyaret etti
11:23
Mersin Agropark Türkiye'ye model oluyor
EKONOMİ

02 Kasım 2023 Perşembe 10:08

Mersin Agropark Türkiye'ye model oluyor

10:08
SABRİ TEKLİ GÜVEN TAZELEDİ
EKONOMİ

29 Mayıs 2023 Pazartesi 09:45

SABRİ TEKLİ GÜVEN TAZELEDİ

09:45