::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

TOROSLAR'DA YAYLA ŞENLİKLERİ YENİKÖY'DE BAŞLADI

Toroslar Belediyesi'nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Yayla Şenliklerinin ilki, Yeniköy Mahallesi'nde Turgay Başyayla ve Caner Erdoğan'ın sahne aldığı konserlerle başladı.
TOROSLAR'DA YAYLA ŞENLİKLERİ YENİKÖY'DE BAŞLADI
Haber Giriş:
15 Ağustos 2018 Çarşamba 09:18

Toroslar Belediyesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Yayla Şenliklerinin ilki, Yeniköy Mahallesi’nde Turgay Başyayla ve Caner Erdoğan’ın sahne aldığı konserlerle başladı.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96’ncı yıldönümü etkinlikleri kapsamında Yeniköy Mahallesi’ndeki futbol sahasında gerçekleştirilen konser, binlerce kişinin katılımı ve coşkuyla geçti.

            Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’nın ev sahipliği yaptığı şenliğe; Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Baki  Şimşek, MHP Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, Toroslar İlçe Jandarma Komutanı Mahmut Eryiğit, MHP Toroslar İlçe Başkanı Hüsnü Doğan, MHP Toroslar İlçe Kadın Kolları Başkanı Serpil Mersin, Tüm Mersin Muhtarlar Derneği Başkanı Şeref Bolat ve Mahalle Muhtarları da katıldı.

            Eşi Aydan Tuna ile şenlik alanına gelen Belediye Başkanı Hamit Tuna’yı 7’den 70’e tüm vatandaşlar yoğun ilgiyle karşıladı.

            Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kürsüye gelerek katılımcılara hitap eden Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Ağustos Ayı’nın Türk Milleti’nin  Zaferler Ayı olduğunu vurgulayarak, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96’ncı yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenledikleri bu şenlikte millet olarak bir ve bereber olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

            Toroslar Belediyesi olarak göreve geldikleri 15 yılda ilçede yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla yaptıkları fiziki çalışmaların yanı sıra milli refleksleri dik ve diri tutabilmek ve tarih şuurunu genç nesillere aktarabilmek için de önemli proje ve çalışmaları hayata geçirdiklerini ve bu çalışmalara devam edeceklerine dikkat çeken Başkan Hamit Tuna; “1071’de Malazgirt Zaferi’nden bugüne kadar özellikle Ağustos Ayı zaferler ayıdır.Malazgirt Zaferinden Mohaç’a, Çaldıran’dan Mercidabık’a, Kıbrıs’ın fethinden Anafartalar’a, Sakarya Meydan Muharebesinden Büyük Taarruza kadar yurt düşman işgalinden kurtulmuş ve bütün zaferler Ağustos ayına denk gelmiştir.Bu toprakların üzerinde hür ve bağımsız bir şekilde yaşayabiliyorsak işte Atalarımızın yaptığı bu kahramanlıklar sayesindedir.Atalarımıza olan saygımızı ifade etmek ve bu zaferler gününü genç neslin belleklerine kazıyabilmek anlamında ağustos ayında 4 konserimiz ve güreş etkinliğimiz var.Tarihini bilmeyenlerin coğrafyasını başkaları çizer.Onun için bizi millet yapan değerleri hep önde tutacağız.Dünden bugüne Belediyecilik anlayışımızda bizi millet yapan değerlerin etrafında insanlarımızı kenetlendirmeye gayret ettik.Vizyonumuz geniş, ufkumuz açık.Bilgi ve sanayi teknolojisini yakından takip ediyoruz ve bunları belediyemiz bünyesinde barındırmaya çalışıyoruz.Gece gündüz demeden Toroslarımızın merkezini bir kent yaptık.En hızlı gelişen ilçe konumuna getirdik.30 Mart 2014 seçimlerinin ardından 6360 sayılı yasa ile belediyemize bağlanarak mahalleye dönüşen 32 köy ve 5 beldemizin doğal güzelliğini bozmadan merkezde ne varsa yapmaya çalışıyoruz.Bilge Kağan Atamızın dediği gibi ölesiye bitesiye sizler için çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz.Bu vesileyle bu toprakları kanlarıyla, canlarıyla vatan yapan başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.Yaklaşan mübarek Kurban Bayramınızı en kalbi duygularımla tebrik ediyorum” dedi.

            Daha sonra söz alan MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek ve MHP Toroslar İlçe Başkanı Hüsnü Doğan da Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya böyle güzel bir etkinlik düzenlediği için teşekkür ederek; “Toroslar’ı nakış nakış işleyen, Yeniköy Mahallemize bu güzel tesisleri kazandıran, 3 dönemdir sizlere Belediye Başkanı olarak hizmet eden ve bizleri siz değerli halkımızla buluşturan Toroslar Belediye Başkanımız Sayın Hamit Tuna’ya teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz” dediler.

            Konuşmaların ardından ilk olarak sanatçı Caner Erdoğan sahneye çıktı.Şenlik alanına gelen tüm vatandaşları şarkılarıyla coşturan Caner Erdoğan’ın Başkan Tuna ile söylediği ‘Ele Gözlüm’ şarkısı da büyük alkış aldı.

            Caner Erdoğan’ın ardından sahne alan Türk Halk Müziğinin güçlü seslerinden Turgay Başyayla da seslendirdiği birbirinden güzel türküleri ve performansıyla Mersinlilere unutulmaz bir gece yaşattı. Başkan Tuna da Turgay Başyayla’nın sahnesi sırasında vatandaşlarla birlkite çiftetelli oynayarak, halay çekti. Başkan Tuna’nın, MHP Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli ve Turgay Başyayla ile söylediği ‘İzmir Marşı’ ise geceye damgasını vurdu.Vatandaşlar da ellerindeki Türk Bayrakları coşkuya ortak oldu.

            Yeniköy Şenliği,  Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ve protokol üyelerinin sanatçılara sunduğu çiçek ve teşekkür plaketi takdiminin ardından sona erdi.

               Toroslar Belediyesi’nin Yayla Şenlikleri; 17 Ağustos Cuma günü saat:20.00’de Soğucak Mahallesi Güreş Alanı’nda; Burhan Ateş ve Mehtap Gökkaya’nın konserleriyle devam edecek.Yine Soğucak Mahallesi Güreş Alanı’nda bu yıl 5’incisi düzenlenecek olan ve Türkiye’nin çeşitli illerinden sporcuların katılacağı ‘Karakucak Güreşleri” yapılacak. Minikler ve yıldızlar kategorilerinde düzenlenecek müsabakalar, 18 Ağustos Cumartesi günü saat:14.00’de başlayacak ve müsabaka öncesi saat: 09.00’da tartılar gerçekleştirilecek. Yayla Şenliklerine; 24 Ağustos Cuma günü saat:20.00’de Ayvagediği Mahallesi’nde sahne alacak sanatçı Emre Aydın’ın konseri damga vuracak. Coşkuyla geçecek olan organizasyon; 25 Ağustos Cumartesi günü Arslanköy Mahallesi Başpınar Mevkii’nde saat:20.00’de başlayacak Ali Kınık, Burhan Ateş ve Mehtap Gökkaya’nın konserleriyle son bulacak.(kaynak:Toroslar Beleidyesi)

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google